Nanna Bruun Rimmen er et velfærdstalent

Haarby

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Plejehjemmet Æblehaven i Haarby har fået lavet en artikel, der beskriver hverdagen på plejehjemmet. 

– Det er en hverdag, som medarbejderne er stolte af på trods af de udfordringer og dårlige normeringer, vores ældreområde står i. En hverdag hvor de gør en forskel hver dag – en forskel, som de brænder for at kunne yde, fortæller Æblehavens leder, Birthe Badstue Pedersen. 

Den artikel og en kaffeinvitation overbragte social- og sundhedsassistent Nanna Bruun Rimmen til social- og ældreminister Astrid Krag, da hun mandag 16. maj besøgte Christiansborg for at blive hyldet som en af 100 velfærdstalenter. Et initiativ, som Pensam og FOA står bag. 

Sygeplejerske på Æblehaven Hanne Lise Hermansen havde nomineret Nanna Bruun Rimmen som velfærdstalent med følgende ord: 

“Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg skulle indstille Nanna. Fordi, Nanna er: Et menneske med hjertet på rette sted og en ildsjæl. Nanna er fagligt velfunderet, og det mærkes tydeligt hver dag i hendes arbejde. 

Hun får fulgt op på observationer, som er så vigtige for, at man kan udøve den bedste pleje over for beboerne. Hun sørger for at dele sine observationer med kollegaer om tilgang til den enkelte beboer, når hun har observeret, hvad der giver det bedste samarbejde beboer/medarbejder imellem. Hun har en meget anerkendende tilgang til beboerne og en respektable kommunikation. Nanna vægter beboernes ret til selvbestemmelse meget højt, og for hende er beboernes trivsel og medbestemmelse i højsæde. Nanna er nysgerrig på nye tiltag til gavn for beboerne, og hun sørger altid for, at beboernes ressourcer bliver inddraget i hverdagen på bedst mulig vis. Nanna ser muligheder fremfor begrænsninger. Hun lader sig heller ikke slå ud af ændringer og er meget omstillingsparat. 

Nanna har et smittende humør til gavn for både beboere og kollegaer. Og det er så tydeligt at se, hvordan beboerne kan få smilet frem, når Nanna er på arbejde. Nanna sørger for og har blik for at lave små hyggestunder med beboerne i en travl hverdag, når hun blandt andet indbyder til fælles formiddagskaffe. Hun er god til at skabe rammerne for hyggestunderne uanset, om de er planlagte eller spontane. 

Da det årlige Luciaoptog var aflyst pga. Corona, fik Nanna hurtigt arrangeret, at personalet iførte sig lagner og lavede et lille Luciaoptog. Nytårstaffel med musik blev også aflyst pga. Corona. Så arrangerede Nanna i stedet en alternativ Nytårstaffel med lækker mad og nytårskoncert med Det Kongelige Kapel. 

Derudover er Nanna en fantastisk bager – især når det kommer til ostelagkage – og hun sørger for at tage sig tiden til at bage sammen med beboerne. Nanna er en rigtig god rollemodel. Vi er et EDEN-registreret plejehjem – Nanna er som skabt til denne filosofi”.

Del denne historie på: