Medarbejderne samlede 350.000 kroner ind og så fik Plejehjemmet Æblehaven sit orangeri

Haarby

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Takket være medarbejdernes store, frivillige indsats er et kæmpe ønske endelig gået i opfyldelse på Plejehjemmet Æblehaven i Haarby. Gennem otte år har de ansatte samlet 350.000 kroner ind ved at holde loppemarkeder – og onsdag 10. maj kunne de så omsider indvie et 50 kvm stort orangeri – sammen med plejehjemmets beboere og deres familier. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse. 

-Vi glæder os så meget til at sidde herude og spise, snakke og hygge med beboerne i hverdagen. De gode relationer vi har til dem, er jo hele grunden til, at vi er så glade for vores arbejde – og grunden til, at vi har lagt frivillige kræfter i at forsøde deres tilværelse, forklarer social- og sundhedsassistent Nanna Rimmen, der er en af tovholderne på de årlige loppemarkeder. 

Æblehavens leder Birthe Badstue Pedersen er ikke i tvivl om, hvorfor Æblehavens medarbejdere har lyst til at gå den ekstra mil for beboerne.

-Det handler om måden, vi driver plejehjem på her i Assens Kommune. Vores Eden-tilgang giver os følelsen af at være en lille familie sammen med vores beboere. Og hvad gør en familie? De står sammen, når de vil, at noget skal lykkes, sagde hun i sin tale. 

Ud over orangeriet har overskuddet fra loppemarkedet tidligere kunnet bidrage til indkøb af en bus. At loppemarkedet bliver ved med at være en succes år efter år, skyldes også en stor opbakning fra lokale borgere. 

-Jeg vil også gerne sige tak til de lokale, der har doneret deres effekter gennem årene – uden noget at sælge var der intet loppemarked, lød det fra Æblehavens leder, inden formand for Social og Ældreudvalget, Poul-Erik Svendsen (S) klippede snoren over i samarbejde med Æblehavens beboer Nancy Hansen

I dagens anledning var det nye orangeri fyldt til sidste plads af både beboere og gæster, der nød en lun stund i forårssolen og en dejlig brunch leveret af Assens Madservice.

Faktaboks

I Assens Kommune er alle kommunale plejecentre registreret som Eden-hjem, og der arbejdes efter Eden-principperne med fokus på at skabe et hjem for beboerne og komme ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed til livs.

 Du kan læse mere om Eden Alternative her: https://www.assens.dk/…/eden-alternative-i-assens-kommune/

Del denne historie på: