150 år med Socialdemokratiet

Haarby

13. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Jubilæumsfest og sensommergrill tirsdag 14. september

Den 15. oktober 2021 er den officielle dag for Socialdemokratiets 150 års-jubilæum, som fejres på Arbejdermuseet i København med taler, musik, reception, historiske minder og en helt ny arbejdersang.

Så længe kan Socialdemokratiet i Assenskredsen ikke vente og samler derfor medlemmerne til jubilæumsfest og sensommergrill i Haarby tirsdag den 14. september.

  • Det bliver en aften, som meget naturligt indeholder glimt af den 150 årige historie, men i lige så høj grad ser frem mod kommunevalget den 16. november, og de temaer og prioriteter, der er byrådskandidaternes og kredsens mål, fortæller projektkoordinator og fhv. borgmester Finn Brunse.

I den sammenhæng nævner kredsformand Poul Hvid-Jensen bl.a.:

  • Socialdemokratiet har siden 1871 kæmpet for et bedre Danmark og en bedre verden. Mange kampe er kæmpet, og mange sejre vundet. Kampen for, at hvert enkelt menneske i verden har frihed til at få opfyldt sine drømme, er dog langt fra vundet. Derfor arbejder vi videre og kæmper de politiske kampe lokalt, nationalt og globalt. Vores interne demokrati skal udvikles i takt med tiden. I dag er der bedre muligheder end nogensinde for at udvikle en åben og demokratisk debat. Den opgave tager vi på os. Målet er, at alle, der gerne vil bidrage, også får mulighed for det. Hos os foregår arbejdet med at udvikle stærke politiske budskaber og konkrete politiske løsninger i en fri debat mellem lige mennesker i solidaritet med hinanden og de mål, vi som socialdemokrater er fælles om. Vores mål er stadig frihed, lighed og solidaritet – for alle.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat Poul-Erik Svendsen, som er aftenens hovedtaler, siger bl.a.:

  • Der er nogle hovedprincipper og overordnede mål, som uanset 150 år, står som pejlemærker, også i den aktuelle kommunal – og regionsvalgkamp. Vi vil arbejde på en kommune i balance, med stort fokus på bl.a. den nære velfærd og klimaet, hvor der afgjort er store udfordringer. Vi har altid udvist stor ansvarlighed, nærmest som et adelsmærke. Det har historien vist både lokalt og nationalt. Generelt er det min og socialdemokratiets holdning at FN’s 17 verdensmål er gode at holde op som et spejl, for hver beslutning vi tager.

Del denne historie på: