Dansk-skotske The Quiggs spiller på Hjemstavnsgården

Gummerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Den dansk/skotske duo The Quiggs er på sommerturné i Danmark og Helnæs Kultur- og Musikforening har engageret dem til at spille på Vestfyns Hjemstavnsgård lørdag 22 juli klokken 19.30.

Hver gang The Quiggs spiller, er stemningen høj. Duoen består af Pernille og Stephen Quigg, som begge synger og spiller guitar. Stephen spiller også banjo og bodhran. Når parret fortæller om sangene, sker det med humor og sjove anekdoter på både skotsk og dansk. 

Repertoiret er bredt og rækker fra de helt stille, traditionelle skotske sange til de mere fodstampende, ældre sange, der maner til kamp. Her benytter Stephen ofte sin bodhran, som er en traditionel rammetromme, lavet af en træramme beklædt med enten syntetisk eller dyreskind. Trommen bruges for at producere varierede toner, fra høje lyde til toner med lav bas. Pernille synger også nutidige sange og egne kompositioner, som ofte er inspireret af oplevelser, som hun knytter små historier til. 

Billetter bestilles på www.helnæskultur.dk eller ved at ringe til foreningens telefon 61 73 4540. Der sælges forfriskninger under koncerten mod betaling på MobilePay eller kontant. Vestfyns Hjemstavnsgård finder man på Klaregade 23 i Gummerup, og der er gode muligheder for parkering.

Del denne historie på: