Rema 1000 vil meget mere end supermarked i Grønnemose

Grønnemose

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Fastfood, vaskehal og boligområde hører også med i Rema 1000’s planer for Grønnemose. Kommunen sætter gang i planlægningen.

I fremtiden behøver du ikke nødvendigvis dreje til venstre, når du kommer kørende ad Gl. Hovedvej til rundkørslen i Grønnemose og får den idé at du lige kan få bilen vasket, mens du nyder en omgang fastfood.

Rema 1000 vil nemlig meget mere end at sælge mel, sukker og mælk, når den rykker til landsbyen, hvor den som bekendt har planer om at placere sig nord for hovedvejen lige over for McDonald. Den erhvervede ejendom er på i alt otte hektar, og hos Rema er der planer for dem alle.

Boliger og flere butikker

Der skal ikke bare være dagligvarebutik. På sit januarmøde forleden sagde Miljø-, Teknik- og Planudvalget ja til, at der på anmodning fra dagligvarekæden sættes gang i planlægningen for både et lokalcenter, der ud over dagligvarebutikken også skal skabe mulighed for blandt andet butikker til udvalgsvarer, foruden vaskehal og fastfood. 

Da der også skal kunder til butikken, ja så er det planen at udstykke den del af ejendommen, der ligger øst for Bogensevej til boligbyggeri.

Der vil dog gå en rum tid, før spaden kan stikkes i jorden og byggeriet af det første hus sættes i gang.

Forude venter et omfattende planlægningsarbejde, for området der hidtil blot har været udlagt til erhverv i kommuneplanen. Der skal laves tillæg til kommuneplanen, lokalplan, og også en støjredegørelse, da det vurderes, at der vil blive støjgener fra både motorvej og hovedvej, i området.

-Har stadig armene oppe

Inge Bünning, formand for Rørup-Grønnemose Lokalråd, tror ikke støjen bliver et problem i området. Hun, der i øvrigt var den, der gjorde Rema 1000 opmærksom på mulighederne i Grønnemose, kalder udviklingen fantastisk.

– Vi har stadig armene oppe, siger hun, der også ved lidt mere end os andre om, hvad der er planer om udover en dagligvarebutik, hun har dog lovet ikke at sige det højt.

– Rema bliver en pendent til Netto i Skallebølle, men der vil være kunder til dem begge. Der er ingen butikker herfra til Bogense, gør hun opmærksom på. Kun undrer hun sig over, at der kommer endnu en vaskehal til området.

Den nye udvikling i området, der også tæller FTZ, med 200-300 arbejdspladser, som er ved at etablere sig ved Gelstedvej, får dog ikke Inge Bünning til at ærgre sig over, at der ikke længere er en skole, der måske kunne tiltrække børnefamilier. Rørupskolen lukkede i 2000 og siden var det også slut med børnehaven.

– Skolen ville stadig være for lille, der er ikke så mange børn her for tiden, siger lokalrådsformanden, der dog godt kunne tænke sig, at området kunne byde på en enkelt dagpleje eller to.

Del denne historie på: