Nyt stort erhvervsområde baner vejen for 250 jobs i Assens Kommune

Grønnemose

15. oktober 2021

Assens Kommune sætter nu gang i planlægningen af et nyt stort erhvervsområde på 46 hektarer tæt ved motorvej E20. Området placeres i Rørup ved afkørsel 55 Aarup. Assens Kommune får dermed et af de mest centralt placerede erhvervsområder i landet. Der er ligeledes tale om det største nyudlagte erhvervsareal i kommunens historie. Allerede nu har en stor lager- og logistikvirksomhed udset sig den centrale beliggenhed som sin kommende base.

Nu begynder planlægningen af det nye erhvervsområde i Rørup, der ligger centralt på Fyn. Arealet kommer til at indgå i et sammenhængende industri- og erhvervsområde med det nuværende erhvervsområde ved Industrivej i Grønnemose på den anden side af motorvejen. Allerede i 2017 blev der her etableret en ny rundkørsel for at understøtte erhvervslivet samt forbedre infrastrukturen, ligesom det nyerhvervede erhvervsområde kommer til at spille sammen med den kommende servicestation, hvor McDonald’s også bygger lige nu.

Stor virksomhed slår sig ned i Rørup 

Allerede i løbet af 2022, vil bilisterne på E20 kunne se nye erhvervs-bygninger skyde i vejret ved afkørsel 55 Aarup, hvor en stor lager- og logistikvirksomhed fremover får til huse.

Virksomheden har gennem BASE Erhverv købt 23,6 ha jord, hvor de opfører deres lager og administration. Samtidig køber Assens Kommune 22,5 ha jord, som støder op til virksomhedens areal. Kommunens areal skal senere udbydes som erhvervsareal til andre virksomheder, der ønsker at etablere sig motorvejsnært, og hvor der er en god infrastruktur.

Central beliggenhed har spillet ind i virksomhedens valg af placering 

”Den store købsaftale betyder, at vi får ca. 250 arbejdspladser inden for kommunegrænsen. Det er til gavn for alle os, der bor, lever og arbejder i kommunen, da flere arbejdspladser også giver mere økonomi og vækst til

gavn for kommunen. Samtidig er aftalen et resultat af vores vedvarende fokus på at understøtte og højne erhvervsvenligheden, herunder at skabe flere arbejdspladser samt mere udvikling og vækst,” siger Søren Steen Andersen, borgmester i Assens Kommune.

Navnet på den store Lager- og Logistikvirksomhed, der skal flytte ind på de godt 23 ha, kan ikke oplyses på nuværende tidspunkt, og aftalen om køb af jord er blevet ført af BASE Erhverv:

”Vi har forhandlet på vegne af virksomheden med kommunen, og det har været et meget professionelt og tillidsfuldt samarbejde, fortæller Klaus Rønslev, Direktør i BASE Erhverv, og fortsætter:

”Assens Kommune har en meget attraktiv, central beliggenhed i Danmark. Logistikken samt nærheden til motorvejen giver optimale forhold for virksomheder, der betjener det danske, men også det europæiske marked, og det har været meget vigtigt for denne virksomhed.”

”Det er helt fantastisk, at så stor en virksomhed har set de fordele, der er, ved at placere deres virksomhed i Assens Kommune på en så central placering på Fyn. Når en så stor virksomhed slår sig ned i et område, så er det med til at få andre til at kigge samme vej. Med Assens Kommunes køb af jord, gør vi samtidig plads til, at flere virksomheder kan skabe arbejdspladser, udvikling og vækst i området ved siden af,” siger Søren Steen Andersen.

Inden gravemaskinerne kan gå i gang med at klargøre området til de kommende virksomheder, skal der udarbejdes et kommuneplantillæg og en lokalplan for området. Derfor forventes maskinerne at kunne gå i jorden i løbet af 2022. Assens Kommune forventer, at kommunens del af arealet kan blive udbudt til salg i 2022/2023. 

Planprocessen for området startes op med et ekstraordinært møde i Miljø, Teknik og Plan i uge 42.

Del denne historie på: