Fyn fik et tredje spor – og Møllebækken kom ud i det fri

Grønnemose

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Efter flere års anlægsarbejde kan bilisterne nu køre derudaf på tre motorvejsspor mellem Middelfart og Odense V. En udgift på 2,4 milliard kroner, som gerne skulle reducere trængslen på den stærkt befærdede vej. 

Det var værd at fejre, syntes borgmester Søren Steen Andersen (V) – og det var Vejdirektoratet med på, så fredag bød på Vejdirektoratet på kaffe og motorvejskage, som Vissenbjerg-bageren havde kreeret, taler fra bl.a. transportminister Thomas Danielsen (V) og en plancheudstilling, alt sammen på pendlerpladsen ved Aarup-afkørslen på Bogensevej. 

Folkebladets reporter faldt over en planche, der fortalte, at anlæggelse af en motorvej ikke kun er at omdanne natur til asfalt, men også kan indebære naturgenopretning. 

Inden udbygningen af motorvejen løb Møllebækken i et betonrør på ca. 800 meter langs strækningen vest for rastepladsen Ålsbo, fremgik det af planchen.

Som led i udbygningen blev bækken fritlagt, ligesom Vejdirektoratet afprøvede en ny frøblanding, som et år senere har resulteret i brinker med blomster og grønt. 

Pendlerpladsen vil i øvrigt inden længe rykke længere væk fra motorvejsafkørslen, sådan at der kan blive plads til det tredje jernbanespor. 

Arealet bag pendlerpladsen vil i øvrigt snart – fortalte borgmesteren – give plads til ladestandere til lastbiler og endnu en fast food restaurant. 

Med andre ord, vil lokalrådsformand Inge Bünning nok engang kunne glæde sig over mange deltagere til en indvielse af nyt i og omkring Rørup-Grønnemose. Sådan som hun gjorde fredag. 

Del denne historie på: