Christina Agergaard: Grønnemoses kreative grafiker har krudt i rumpetten

Grønnemose

24. marts 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Mac’en har fået en beskeden plads i et hjørne af den store vinkelstue, for der skal være plads til legetøj og fire børn. 

Det er i dette hjørne i huset på Violvej i Grønnemose, at Christina Agergaard tryller med forme, farver og fonte, når hun laver en folie  til f.eks. Børnehuset Drømmebakken i Aarup, plakater til H.C. Andersen Festspillene, turistguider om Kalundborg, logoer, skilte, magasiner, med meget mere. 

Christina Agergaard er uddannet grafiker og illustrator med bureauerfaringer fra København og Odense. 

– Det er 19 år siden, jeg blev uddannet, så jeg må jo have været syv år, da jeg begyndte…Siger Christina. 

De seneste seks år har Christina kunnet sætte nye stillingsbetegnelser på sit cv: pr-medarbejder, bogholder, kontor- og sanitetsmedarbejder, kort sagt direktøren for det hele.

Christian Agergaard er med andre ord freelancer. 

Og det er hun af lyst:  

– Det er sjovt at varetage alle funktioner og have den direkte kontakt med kunden frem for at have en projektleder som mellemled. 

Så’ det fogedretten

Det sjove gælder også håndteringen af kunder, som ikke betaler deres regninger til tiden. 

– Det er selvfølgelig ikke sjovt at miste penge, men så er det til gengæld sjovt at kunne sige, så sender jeg dig i fogedretten, lyder det fra Christina. 

Hun trives med sin blækspruttetilværelse, hvor hun det ene øjeblik skal diskutere logodesign med en kunde, det næste indhente et tilbud på trykning af et magasin, det tredje lukke katten ud i haven, det fjerde tage sig af sine børn, det femte lave udkast til turistguide, det sjette lukke katten ind osv. 

Selv om Christina er oppe mod spillere som store reklamebureauer, mediehuse med flere, føler hun sig ikke kuet af konkurrenterne. 

– Som udgangspunkt er deres timepris højere end min, jeg har jo f.eks. ikke udgifter til receptionister og den slags, siger Christiana. 

Til gengæld kan hun prismæssigt ikke være med de firmaer, som tilbyder skabelonløsninger af f.eks. visitkort m.v., der kan fås for en slik. 

– Vælger man sådan en løsning, risikerer man at vælge et design, der er identisk med et, som ens konkurrent også har valgt. Jeg har fået kunder, der har haft sådanne oplevelser, siger Christina. 

Det hun så kan tilbyde, er et unikt design tilpasset kundens ønsker og virksomhedsprofil. 

Hun oplever af og til, at kunder har stærke ønsker og meget konkrete ideer til udformning af f.eks. et logo, ønsker og ideer, som ikke altid efter hendes faglige vurdering vil fungere. 

– Jeg siger så ”jeg kan godt lave det på den måde, men jeg vil anbefale noget andet, fortæller Christina. 

Fra København til Grønnemose

Christina er københavner, ikke med stort ”K”, for det var ikke på stenbroen hun voksede op, men i Værløse og Ballerup. Hun havde det sådan set fint med at bo i København, men så skete der noget, da hun mødte sin exmand, der er fynbo. 

– Fynboer vil ikke flytte fra Fyn, konstaterer Christina, hvis kæreste er fynbo og glad for at bo i Grønnemose. 

– Han mener, man kan få alting her i Grønnemose, siger københavneren Christina. 

Hun lever bestemt op til fordommene om københavnere, for hun er kvik i replikken som få, og så har hun også – skriver hun på sin hjemmeside – krudt i rumpetten. Ja, og googler man Christina Agergaard, kan man konstatere, at hun ikke er bange for at tage munden for fuld, for hun kalder sig for ”Danmarks gladeste grafiker”. Sådan!

Del denne historie på: