Trods benspænd blev 2021 et godt år for Røde Kors i Glamsbjerg

Glamsbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

På den netop holdte generalforsamling berettede formand Kirsten Mølgaard om et meget aktivt 2021 trods en del benspænd fra corona.

– Vores lille butik omsatte for lige knap 500.000 kr. på kun ca. 10 mdr., hvilket er et særdeles tilfredsstillende resultat. Så stor tak for støtten til alle vores trofaste kunder og til vores ca. 40 frivillige, som har været udslagsgivende, siger Kirsten Mølgaard. 

I butikken har de frivillige flere opgaver og eget ansvar for, at der er varer på stativerne, og at det hele ser fint, rent og flot ud. Ligeledes ordner de også tøjet (vasker og stryger/damper), hvis der er tid på vagten. 

750 strikkerier

Nørklerne, dvs.  strikkedamerne producerede omkring 750 stk. – trøjer, huer, børnetøj, handsker m.m., som sendtes til nødlidende ude i verden. Dvs, at hver nørkler leverede 16-18 strikkerier. 

– Hver mandag samles vores nørklere i Aktivcentret, Glamsbjerg, hvor der også er fint socialt samvær, mens pindene gnistrer. Kunne du tænke dig at være med, så henvend dig blot til vores afdeling, siger Kirsten Mølgaard. 

Landsindsamling, sommerlejr og julehjælp er en del af de aktiviteter, som afdelingen deltager i hvert år. 

– Vi indsamler omkring 20.000 kr. hvert år, sender 12 børn på lejr og giver julehjælp til 20-26 familier. Disse aktiviteter kræver en del planlægning, så i perioder har bestyrelsen halvtravlt for at få opgaverne til at hænge sammen, fortæller formanden.

Ligeledes har bestyrelsen takket være Socialministeriets ældrepuljer bespist byens plejehjemsbeboere med lagkage for at fejre dronningens 80-års fødselsdag, og en gang mere – denne gang med ledsagende musisk optræden.

130 ældre medborgere blev også budt på en eftermiddag med kaffe og musik. 

 Støtter i ind- og udland

I 2021 støttede Røde Kors Glamsbjerg projekter i Malawi, Nepal, Zimbabwe; herhjemme vågetjenesten og Sundhedsklinikkerne (læge, tandlæge og sygepleje) for herboende ikke registrerede flygtninge og indvandrere, da disse ikke har adgang til det offentlige sundhedsvæsen. 

I 2021 kom Røde Kors Glamsbjerg også på Facebook. 

– Det har vores kunder i butikken været glade for; de kan her se når der er tilbud og nye varer på hylderne. 

Siden bruges også til at hverve flere frivillige, som kunne tænke sig at være med i en af vores aktiviteter og det sociale fællesskab. Vi har god frivilligpleje med fælles møder og julegaver, så det er ikke kun hårdt arbejde, det belønnes også, siger formand Kirsten Mølgaard.

Del denne historie på: