Prismodtager gav straks prisen videre

Glamsbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Kurt Greve Andersen, manden der har slået stregerne til Glamsbjerghaven, og som har lagt masser af frivillige timer i dens tilblivelse, er blevet hædret med Fonden for Fynske Bank Prisen på 100.000 kroner.

Som så mange andre steder var der bål i Glamsbjerghaven sankthansaften, men der var også en overraskelse på programmet, lige inden bålet blev tændt.

Da gik René Gramm Jeppesen nemlig på scenen og overrakte 100.000 kroner til Kurt Greve Andersen, som de seneste fem år har brugt al sin fritid på projektet.

Ideen til haven kom fra Bent Schmidt fra Lions i Glamsbjerg, hvorefter Kurt Greve gik i gang med at slå de første streger.

Troede nogen lavede sjov

– Jeg har glædet mig til at deltage i sankthansfejringen i Glamsbjerghaven. For det viser mig, at den er blevet præcis det, I ønskede at skabe – et mødested, og det er takket være dig Kurt, sagde René Gramm Jeppesen blandt andet, inden han overrakte prisen til Kurt Andersen, der i en pressemeddelelse fortæller, at han i først omgang troede, at nogle lavede sjov med ham, da han fik at vide, at han skulle modtage prisen.

Ved prismodtagelsen havde han allerede besluttet sig for at give pengene videre til netop Glamsbjerghaven og Foreningen Glamsbjerg, som står bag den. Her skal de blandt andet bruges på inventar. Resten af pengene skal stå på en lukket konto og bruges ved behov for større reparationer i fremtiden.

Med prisen fulgte også et maleri, malet af Ulla Storm, som Kurt Greve Andersen selv havde været med til at vælge, så selv om pengene hurtigt skiftede hænder, har han alligevel et minde om prisen.

Fynske Bank uddeler i år i alt fire priser på Fyn og i Trekantområdet. Baggrunden for prisen er, at man gerne vil belønne gode initiativer og entusiastiske ildsjæle i de lokalområder, som banken er en del af. Prisen blev først gang uddelt i 2018.

Del denne historie på: