Multitasker i spidsen for GlamsBjergHus

Glamsbjerg

14. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Jørgen Kronborg skal bl.a. sikre, at stedet bliver til Byens Hotel og et mekka for cykelturister

Og så siger man, at mænd ikke kan multitaske. Jørgen Kronborg kan, som leder af Hornstrup Kursuscenter i 15 år, og senest som projektleder i Messe C i Fredericia, hvor han havde ansvaret for fem messer med op til 6.000 gæster, som kom for at blive klogere på bl.a.  landbrug, klima, kurser og konferencer. 

Som projektleder skulle han sørge for udstillere, men hvad er in lige nu? Og hvem vil gøre sig på messen. Hvordan skal programmet skæres, og hvordan skal messen markedsføres. Et væld af spørgsmål, han som projektleder skulle tage sig af – bevares i samarbejde med den faste stab – men alligevel et job, der kræver overblik, evnen til at holde flere bolde i luften på en gang og have fingeren på pulsen. 

Sådan bliver det også i Jørgen Kronborg nye job, som direktør og gæstgiver på GlamsBjegHus, det tidligere Glamsbjerg Hotel. 

Ideerne til aktiviteter, der skal fylde GlamsBjergHus med gæster fra morgen til sen aften er mange, tankerne om samme er endnu flere hos Jørgen Kronborg, der havde været på arbejde en uge, da Folkebladet kiggede forbi. 

Byens Hotel

– GlamsBjergHus skal være byens hotel, dvs. det er her man holder livets fester, dåb, bryllup, konfirmation osv – men også et sted, hvor man fredag og lørdag kan spise ala carte, et sted, hvor man sætte sig ind og få en kop kaffe eller et glas vin. 

I den korte periode GlamsBjergHus nåede at være i fuld drift – inden coronanedlukningen – var den ramme om fællesspisningsarrangementer. 

– Fællesskab står højt hos GlamsBjergHus ejer, Jens Poulsen, så derfor kommer der igen fællesspisning på programmet. Det tror jeg er en god ide, noget som bl.a. mange børnefamilier vil være glade for, siger Jørgen Kronborg. 

Gæstgiveri er hygge

I tråd med, at GlamsBjergHus skal være byens hotel, vil den nuværende café og restaurant blive slået sammen og blive kaldt ”Gæstgiveriet”. 

– Det lyder hyggeligt med ”gæstgiveri” og passer til byen. I modsætning til at bruge ord som ”bistro” og ”brasserie”. Det kan man sige i Odense, men ikke i Glamsbjerg, er Jørgen overbevist om. 

Det er på ingen måde tilfældigt, at to cykler har fundet plads foran Hotellet, for cykelturister skal valfarte til Glamsbjerg. 

– Vi skal blive et mekka for cykelturister, men også for lystfisker- og golfturister, siger Jørgen. 

Han vil også arbejde for, at GlamsBjegHus bliver ramme om dagmøder og dagkonferencer, mens han ikke tror på konferencer over flere dage, det er der for få værelser til i GlamsBjergHus.

– Jeg har også andre ting i støbeskeen som vinsmagning, gourmetaftener, foredrag og intimkoncerter. Jeg vil også meget gerne lave noget med de mange unge, som uddanner sig i Glamsbjerg, bl.a. på VUC og de to gymnasier. Det kunne måske være en torsdagscafé. 

Ting tager tid

De 19 års brancheerfaring får dog ikke Jørgen til at love guld og grønne skove i løbet af en ruf. 

Det tager tid, ved jeg. I Hornstrup gik, der 5-6 år, inden det rykkede, men så blev vi også kåret til årets bedste 5 år i træk. Jo, jeg tror på GlamsBjergHus, siger Jørgen. 

– Nu starter vi stille og roligt, dvs. hotellejlighederne har på intet tidspunkt været ramt af nedlukning, siger Jørgen. 

Restauranten og caféen (gæstgiveriet) håber han kan åbne 6. maj. Dagen efter kommer turen til ala carten. 

– Jeg beder så til, at vi har en kok i huset til den tid, lyder det fra gæstgiveren. 

– Selskaber med videre sætter vi gang, så snart vi må, men vi har åbent for alle bookinger, der naturligvis kan aflyses i forhold til corona, siger direktøren.

Del denne historie på: