Glamsbjerg Kunstforening er for alle, derfor skal den have nyt navn

Glamsbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Nok købes der ind hos lokale kunstnere, men Glamsbjerg Kunstforening er for alle, derfor er bestyrelsen på udkig efter et nyt navn.

Glamsbjerg Kunstforening blev etableret i 1990 i Glamsbjerg, deraf navnet, men det er ikke en forening kun for folk, der bor i Glamsbjerg. Alle kan være med, uanset hvor i landet de bor, og om man er privatperson eller firma. For at gøre det mere åbenlyst, overvejer bestyrelsen et nyt navn, der ikke er geografisk.

– Flere har givet udtryk for, at de troede, at foreningen kun var for borgere i glamsbjerg og har derfor slet ikke læst videre, og det er selvfølgelig ærgerligt, hvis navnet på den måde står i vejen for at nå ud til kunstinteresserede, siger formand Marianne Eriksen i en pressemeddelelse om baggrunden for, at bestyrelsen overvejer at tage et forslag til et navneskifte med på generalforsamlingen i marts.

Køber ind hos lokale kunstnere

Selv om navnet nu ser ud til at blive mindre lokalt, synes der ikke at være planer om at ændre på, at den kunst der udloddes blandt medlemmerne, købes ind lokalt.

Foreningen køber ind direkte hos kunstnere og gallerier. Malerier, skulpturer og tryk.

– Vi prioriterer alle de tilbagemeldinger, vi får fra vores medlemmer, og her står de lokale kunstnere højt på listen, siger Marianne Eriksen.

Sidste indkøbstur gik til Ulla Storm i hendes galleri i Assens, hvor der blev købt et maleri af Ulla Storm og en keramisk fugl lavet af Kirsten Hørsmann.

Foreningen har købt i alt 10 kunstværker, der bortloddes blandt medlemmerne. Heriblandt er også et af keramiker Elly Pedersen, Aarup, der for tiden har en udstilling på Tobaksgaarden i Assens, og skulptør Susan Bach Andersen, der bor i Vissenbjerg.

Der er gode chancer for at vinde, når værkerne udloddes. Ved den seneste generalforsamling blev der således udloddet et værk pr 4,1 medlem. For at deltage i næste generalforsamling skal man være meldt ind inden årsskiftet.

Del denne historie på: