Droppede pensionisttilværelsen for at etablere videofirma

Glamsbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Poul Erik Kristiansen laver små videofilm til virksomheder og foreninger med base i studie i Glamsbjerg

Da, der står 1953 på Poul Erik Kristiansens dåbsattest, kunne han have valgt at blive folkepensionist på fuld tid, da han rundede de 65 i 2018. 

Det gjorde Poul Erik imidlertid ikke. Han var året før blevet formand for Assens Forsyning, og med grønne synspunkter – Poul Erik var medlem af og udpeget af det rødgrønne parti SF – var det et arbejde, han brændte for. 

Det sluttede, da byrådet i forlængelse af det seneste kommunalvalg, besluttede at Assens Forsyning skulle have en såkaldt professionel formand og ikke en mand af (fod)folket. 

Og så besluttede Poul Erik, at nu var tiden kommet til at gå på pension. 

Skal have noget at rive i

Men det fortrød han hurtigt. 

– Jeg måtte hurtigt erkende, at det ikke gik, jeg skal have noget at rive i frem for bare at gå rundt og kede mig, siger Poul Erik. 

Derfor gik Poul Erik i cyberspace med videofirmaet PEK Video, som tilbyder at lave små videofilm til firmaer og foreninger. 

Samtidig lancerede Poul Erik en Facebook og You Tube-kanal LOKAL VIDEO-

NYT Rundt omkring i Assens Kommune.

Interesseret i lokale forhold

Når Poul Erik lavede netop dette firma, skyldtes det ønsket om at kombinere interessen for lokale forhold og erfaringen med at stå for marketing inden for entreprenørbranchen. 

– Jeg optager hovedsageligt videoer ude omkring, men laver også videooptagelser med interviews med mere i mit lille, ydmyge garagestudie, som nok er et af Danmarks mindste filmstudier på kun 9,5 m2. 

Det er blandt andet indrettet med et green screen skærm, således at man i fred og ro kan få lavet et interview eller en præsentation og derefter få redigeret en hvilken som helst baggrund, logoer m.m. ind, der passer til emnet. I studiet er der også mulighed for at bruge en teleprompter således, at den, der skal fremføre en præsentation, kan se direkte ind i kameraet, uden at skulle stå og fjumre med et talepapir og dermed hele tiden kan holde øjenkontakt til dem man taler til, præcis som en rigtig tv-vært, fortæller Poul Erik.

Poul Erik er ikke i tvivl om at en video kan have stor gennemslagskraft, hvis ellers den skæres rigtigt. 

– Et gammelt ordsprog siger at “Et billede siger mere end 1000 ord” men i vores ny, moderne, digitale tidsalder gør små levende og informative videoer det bare endnu bedre end blot et billede med lidt tekst neden under.

Politisk neutral

En af flere grupper, som Poul Erik har i kikkerten som kunder i videovirksomheden er kandidater til det kommende byråds- og regionsvalg. 

– Som tidligere politisk aktiv, nu politisk neutral er jeg også klar til at producere små levende præsentationsvideoer for kandidater uanset partitilhørsforhold, siger Poul Erik, der ikke gad SF længere oven på en hel masse intern ballade i forbindelse konstitueringsforhandlingerne – fordeling af udvalgsformandsposter med meget mere – efter det seneste kommunalvalg i 2021. 

Syv års militærtjeneste 

Poul Erik har det meste af sin voksentilværelse arbejdet indenfor entreprenørbranchen, men inden han for alvor fik fodfæste i den branche, var han tilknyttet militæret i syv år. 

– Jeg blev tilknyttet det Jyske Dragonregiment i Holstebro, hvor jeg boede det meste af tiden. Det var der, jeg uddannede mig til mekaniker. 

Det var også som mekaniker, at Poul Erik gjorde sin entre i entreprenørbranchen for efter en årrække at blive arbejdende værkfører og senere igen at lave marketing f.eks. udstillinger og blive sælger af entreprenørmaskiner. 

Familiekollektiv

Poul Erik skruede lidt ned for erhvervskarrieren, da hans kone døde for 27 år siden, hvilket gjorde, at han blev alenefar for fire børn. 

For 12 år siden flyttede han og den yngste datter, socialpædagog Ninna Kristiansen til Glamsbjerg, hvor de overtog et hus og indrettede det til familiekollektiv med plads til både hunde og et helt katteri. 

Del denne historie på: