Gelsted Slagteren koncentrerer kræfterne om slagteriet

Gelsted

25. februar 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Butikken vil dog fortsat holde åben – en gang om måneden

Større krav og ikke mindst arbejdspres betyder, at Gelsted Slagteren koncentrerer kræfterne om selve slagteriet. 

– Det vil fortsat være muligt at købe slagtervarer hos Gelsted Slagteren, for butikken vil holde åben den første torsdag i hver måned, fortæller medindehaver Kristian Kyed. 

Kunderne kan så bestille varer ud fra et fastlagt sortiment, som bliver pakket specifikt til hver enkelt, der så kan hente og betale sine varer i butikken. Men der bliver ikke et butiksudsalg som tidligere, kun ekspedition af forudbestilte varer. De varer som kan bestilles, bliver annonceret ugen før i Aarup Folkeblad, samt på hjemmesiden og på Facebook. 

– Til slagteriets kunder er beskeden også klar, vi er her i dag, i morgen og i fremtiden. Vi har investeret i slagteriet for at kunne tilbyde vore slagtekunder bedre dyrevelfærd, når jeres dyr skal slagtes, bedre service ved udskæring, bedre produkter, vacumpakning m.m. Og vi er klar til at udvikle os videre i fremtiden sammen med vore kunder. 

En traditionsrig slagterivirksomhed

Gelsted Slagterens historie begynder i 1907, så det er en traditionsrig virksomhed, som ligger midt i Gelsted by. Virksomheden har været inde i en udvikling med konstant tilgang af nye kunder i slagteriet. I højsæsonen slagtes ca. 30 kreaturer om ugen, tæt på 100 svin og 50 lam.

– Slagteriets kunder består i højere grad af gårdbutikker og fødevaregrossister, som stiller store krav til produktion, kvalitet og ikke mindst levering til aftalt tid, fortæller Kristian Kyed.

Moderne slagterivirksomhed

De større krav har også medført, at virksomheden har udviklet og investeret i fremtiden. Da de nye ejere kom til i 2014, blev kvægstalden og slagtefaciliteterne moderniseret for at imødekomme kravet om bedre dyrevelfærd ved håndtering af dyrene. 

– Vi har også investeret i et nyt pakkeri, så vi kan tilbyde vacumpakning og mærkning, og i det seneste år er pølsemageriet udviklet, bl.a. med ny røgeovn og en digitalt styret vacumformer til pølseproduktionen, fortæller Kristian Kyed.

Del denne historie på: