Flagskibsbutik trækker kunder til Gelsted

Gelsted

27. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Carl Hansen & Søn har succes med at åbne butikker, hvor kunderne både kan se, afprøve og købe møbler og boligtilbehør

Der bor 14 millioner mennesker i Tokyo, 20 millioner i New York, 12 millioner i Paris, mens indbyggertallet i Gelsted lige netop kan snige sig op på 1698. Gelsteds beskedne indbyggertal til trods matcher byen på et punkt de nævnte storbyer. 

De har alle sammen en Carl Hansen Flagship store – flagskibsbutik – hvor mennesker med interesse og passion for kvalitetsmøbler og boligtilbehør kan se og købe fx  y-stole, borde, lamper, skærebrætter, grillhandsker tænkt og formet af ikoniske designere som Hans J. Wegner, Kaare Klint og Børge Mogensen, men også yngre generationer af kreative møbeldesignere og -håndværkere.  

Seneste skud på stammen

Flagskibsbutikken  i Gelsted er seneste skud på stammen – den åbnede i efteråret 2020, hvor det i øvrigt også var planen at åbne en i Shanghai – men en coronapandemi kom i vejen for det.  

Når Carl Hansen & Søn åbnede sin fynske flagshipstore foran hovedsædet på 44.000 kvadratmeter, hvor 100 administrative medarbejdere og 400 i produktionen har deres daglige arbejdsplads – var det lidt af en tilfældighed. 

Pladsen blev for trang

Anledningen var, at bygningen ud til Hylkedamvej efterhånden var blevet for lille til at rumme administrationen, således at disse medarbejderne var flyttet til en anden lokation. 

Det fik Inger Marie Hansen, Knud Erik Hansens bedre halvdel, til at tænke tanker: 

Lad os indrette bygningen – med sin bemærkelsesværdige arkitekktur – til flagship store, og lad endelig være med at rive skillevæggene ned. Nej, giv hver designer, deres eget rum og lad os kalde rummene for stuer. På den måde vil møbler og møbeltilbehør kunne opleves i en hyggelig ramme. 

Og sådan blev det. Så i Flagship storen kan man nu besøge bl.a. en Børge Mogensen stue, en Kaare Klint stue og ikke bare en men to Hans J. Wegner stuer, men nu har der også været tætte relationer med Hans J. Wegner siden 1949 – i dag med Wegners tegnestue. 

135 forskellige produkter Carl Hansen & Søns

produktsortment består af 135 dele, rigtig mange af kendte og upcoming møbeldesignere, men også fabrikkens egne møbelsnedkere og møbelsnedkerlærlinge har bidraget, som f.eks. Jan Sørensen med et smørebræt, hvor hullet i det ene hjørne passer til et æg – med andre ord et smørebræt med indlejret æggebæger. 

Når møbelsnedkerne kan bidrage med kreativt design, ligger det i forlængelse af et nøglebegreb hos Carl Hansen & Søn, nemlig bæredygtighed,  og derfor bliver læder- og trærester – som, når et en plade flækker – brugt til f.eks. læderforklæder, grillhandsker, læderophæng, skærebrætter med meget mere. 

Alt sammen noget, som kan ses i flagskibsbutikkerne, hvor der også er plads til lamper, trææg med meget mere, som er indkøbt til flagskibsbutikken, og det gælder også tasker fra Vietnam, hvor Carl Hansen & Søn i øvrigt har en fabrik med 1000 ansatte, som producerer udendørsmøbler. 

Tusinde besøgende om året 

Ud over at se møbler og møbeltilbehør i en tredimensional ramme, der kunne være ens eller en andens hjem – er det også muligt at sidde i møblerne, noget som både private og indkøbere af større partier, sætter pris på. 

Det gælder f.eks. arkitekter og hoteludviklere at de vil sidde i en stol, før de afgiver en ordre, fortæller Knud-Erik Hansen. 

Forud for åbningen af flagskibsbutikken i Gelsted kom Inger Marie Jensen, vicedirektør for Carl Hansen & Søn Stores & Accessories, med endnu en grund til at placere flagskibsbutikken i tilknytning til fabrikken. 

– Fabrikken modtager årligt tusinde besøgende fra hele verden, og vi har derfor besluttet at lave en speciel flagship store på fabrikken, hvor vi på en inspirerende måde kan vise vores besøgende sortimentet i mere komfortable omgivelser. 

Så kan de også prøve vores møbler samt se vores matchende og inspirerende boligtilbehørsprogram. 

Carl Hansen & Søn åbnede den første flagskibsbutik for en halv snes år siden, siden er otte kommet til. 

Flagskibsbutikken er i virkeligheden en videreudvikling af de første butikker, der kun fungerede som show rooms. 

Omsætning steget med 400%

Ideen med en flagskibsbutik har vist sig også at være økonomisk bæredygtig. 

– Omsætningen i flagskibsbutikkerne er steget 400% de tre seneste år, fortæller Inger Marie Hansen. 

Også butikken i Gelsted har bidraget til succesen. 

– Den går godt og har også en god placering med gode parkeringsmuligheder, forklarer Inger Marie Hansen. 

Carl Hansen & Søn har endnu en flagskibsbutik i Danmark. Den finder man i Bredgade i København. 

Del denne historie på: