10 borgmestre fra Fyn og øerne indviede 660 km cykelrute

Fyn

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

1600 skilte viser vej på en 660 kilometer lang cykelrute forbi godt slotte og heregårde.

Forleden indviede de 10 borgmestre fra Fyn, Langeland og Ærø Fyns nye cykelrute, Herregårdsruten. De første kilometer på ruten blev taget på Ærø.

Ruten følger for en stor del kystlinjerne, men tager afstikkere ind i landet, så den kommer forbi en god del af de mange slotte og herregårde på øerne.

I Assens Kommune drejer det sig om Erholm og Krengerup, Brahesborg, Damsbo og Hagenskov.

– Det kan noget helt særligt, når vi på tværs af Fyn arbejder sammen om vores fælles ambitioner for at skabe endnu mere cykelturisme. I Assens Kommune har vi masser af muligheder for tilbyde varierede cykelruter, der blandt andet bugter sig venner Vissenbjergbakkerne og det flotte landskab langs Helnæsbugten. Vores mangfoldige natur appellerer derfor til både hverdagscyklisten, motionisten, cykeltursiten eller til dem, der træner på eliteplan, siger borgmester Søren Steen Andersen, der naturligvis også var med ved indvielsen, i en pressemeddelelse.

Virker 660 kilometer for uoverskueligt, kan man også vælge en eller et par af de 14 etaper, som ruten er delt op i.

På Visit Fyns hjemmeside, www.visitfyn.dk kan man læse meget mere om Herregårdsruten, om afstikkere til endnu flere slotte og herregårde, om overnatningsmuligheder på ruten og om et særligt tilbud i sommermånederne om bagagetransport, og så kan man naturligvis også se et kort over ruten, der har fået ros af en tysk journalist og cykelentusiast, Reinhard Pante, for at føre cyklisterne ud på bittesmå og uudforskede veje.

Del denne historie på: