UGENS KLUMME

Af Helge Desler

Bavnehøjen bliver til Troldehøjen til sommer

Der går ”grøn trold” i den, når Frøbjerg Festspil præsenterer ”Shrek – The Musical” på Højen ovenpå sidste års hitmusical ”Grease”, der jo blev et kæmpe tilløbsstykke med knap 17.500 tilskuere og fantastiske anmeldelser i både presse og blandt publikum. 

Frøbjerg Festspil har eksisteret siden 1984, og den blev stiftet af en gruppe entusiastiske mennesker, som mente, at det igen var tid til at få et friluftsteater op at stå på Fyns højeste punkt, Frøbjerg Bavnehøj.

Men i år bevæger Frøbjerg sig over i en film, der vender op og ned på opfattelsen af vores elskede eventyrfigurer og – ikke mindst – gør op med billedet af den perfekte helt Shrek er hverken smuk, social eller sympatisk – tværtimod. Han er i den grad en antihelt – stor, overvægtig, grøn og uden pli – en trold der bøvser, prutter og spiser skruptudser.

Og det er vel at mærke ikke ”bare” et klassisk eventyr – slet ikke. Her er der i den grad noget at hente for både børn, unge og voksne – og selvfølgelig også til de voksnes forældre.

Musicalversionen af Shrek er en bearbejdelse af filmen af samme navn.

Men Frøbjerg Bavnehøj er ikke kun oplevelser på de skrå brædder. Den er også et udflugtsmål både for fynboer og andet godtfolk. Og har man kæmpet sig de 131 meter over havet til toppen, som for øvrigt er Fyns højeste punkt, er der jo en fantastisk udsigt.

I første del af 1900-tallet var bavnehøjen også kendt som en fest- og gymnastikplads, hvor der blev holdt store folkelige møder, gymnastikopvisninger og fester.

Men tilbage til Frøbjerg Festspil, der har eksisteret siden 1984, og som blev stiftet af en gruppe entusiastiske mennesker, som mente, at det igen var tid til at få et friluftsteater op at stå på Fyns højeste punkt, Frøbjerg Bavnehøj.

Og det må man love for er lykkedes.

Del denne historie på: