Tju-Hej for en fest på Højen

Frøbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Tjuh-Hej Vilde Dyr satte gang i lattermusklerne, da de, en ræv, en kaglende høne, et brægende får og en brølende bjørn indtog pladsen mellem teltene og i bogstavelig forstand bar publikum på plads, inden de kastede sig ud i en tango.  

Musik, sang og dans var der også masser af på den store scene, hvor bl.a. Folkeklubben gav den gas foran et publikum på 600. Andre trak færre mennesker, men var alligevel godt tilfredse, som Museum Vestfyn, der lørdag lavede skattejagt for 50 børn og voksne. 

Kulturfesten blev en broget affære med et væld af engagerede deltagere fra en bred skare omfattende blandt mange Assens Musikskole, Possementen i Aarup, AssensBibliotekerne, Musik På Industrien, Assens Gospelkor og Frøbjerg Festspil. 

160 på toppen af Højfyn

Tommerup Idræt og Aarup Løbeklub glad for interessen for løbet ”De tre toppe”

Hvem havde de bredeste smil: De 160 løbere og gående, som gennemførte De Tre Toppe, eller Inge Thorup, Aarup Løbeklub og Inge Holst, Tommerup Idræt, som med assistance fra DGI Fyn stod bag det nye løbeinitiativ, De Tre Toppe, som blev afviklet søndag som led i Kulturfesten på Frøbjerg Bavnevej. 

Vi skal ikke kunne sige det. Sikkert er det, at arrangørerne var tilfredse: – Vi har kun hørt godt om ruten, selv om den var krævende, ikke mindst fordi der var meget vådt efter nattens regn, sagde de to Inge’r. 

De glædede sig også over at alt klappede på ruterne, der førte deltagerne op ad og nedad bakker og banker, herunder de tre toppe, Frøbjerg Bavnehøj, der med sine 130 meter er Fyns højeste punkt, Brændholdt Bjerg og Dyred Banke. Deltagerne skulle enten løben en halvmaraton eller gå eller løbe 8,5 km. 

Tilbage efter den strabadserende tur vankede der pizza, kage, æble, juice og andet stimulerende. 

Del denne historie på: