Scenesavn og følelserne spillet ud til publikum

Frøbjerg

29. juli 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Skuespillerne bag Benny, Arnold og Susan Himmelblå glæder sig til at stå på en scene igen, når de sammen med de andre medvirkende skal få historien om Haveje, kærlighed og venskaber til at udfolde sig i ”Midt om Natten” på Frøbjerg.

En er i mellemtiden blevet far, og en har skubbet sin uddannelse som kok for at medvirke i ”Midt om Natten”. Men alle tørster de efter at mærke publikums reaktioner på et stykke, hvor man kommer godt rundt i hele følelsesregisteret. Det skriver Frøbjerg Festspil i en pressemeddelelse.

Benny spilles af Nicolai Hede, mens Peter Engholm Helveg Larsen skal spille Arnold. Førstnævnte har været med af flere omgange i Frøbjergs opsætninger – senest brillerede han som skurken Chuck i sidste års opsætning af ”Footloose”.

– Det er jo en drøm, der går i opfyldelse at få lov til at fortolke en rolle, som Kim Larsen har spillet, og hans musik har fyldt meget i min barndom, siger Nicolai Hede i en pause på prøverne i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus. Sidste år skubbede han datoen for, hvornår han skulle begynde på sin uddannelse som kok, for at kunne være med i forestillingen. Men så kom Covid-19 og alle restriktionerne, der rykkede ”Midt om Natten” til i år.

Mange timer med prøver

– Det er stadig min plan at blive kok, men nu må det vente lidt endnu. Jeg havde lært mine replikker sidste år, og det er selvfølgelig en fordel. Jeg synes også, at vi er kommet rigtig langt med prøverne i forhold til de andre år, hvor jeg har været med, siger han.

Nicolai Hede ser frem til at gøre rollen til sin egen og til at står foran et stort publikum igen.

– Vi bruger meget tid på at blive klar, og så er det selvfølgelig spændende at se, om vi kan få de følelser frem hos publikum, som vi regner med, siger han.

Fik en datter

I 2016 henrykkede Peter Engholm Helveg Larsen publikum med sin skønne og humoristiske udgave af den selvoptagede italiener-fyr Sonny i ”Den eneste ene”. Han har siden slået sine folder i et utal af andre forestillinger rundt omkring på Fyn.

– Set i bakspejlet, så var det egentlig rart for mig, at forestillingen blev rykket til i år, for jeg blev far til en datter sidste år, så jeg har haft masser af tid sammen med hende, siger han. Rollen som Arnold er ikke fremmed for ham, for han spillede den samme rolle tilbage i 2013 på Fjordager Scenen.

– Denne gang vil jeg give et anderledes bud på rollen. Dengang spillede jeg ham meget københavnsk, men det vil jeg ikke gøre denne gang. Vil nok gøre ham mere afdæmpet, og så glæder jeg mig til at vise min kæreste og hendes familie, hvad jeg kan på en scene. Det har de ikke oplevet endnu, understreger Peter Engholm Helveg Larsen.

Nysgerrig og flirtende

Rollen som Susan Himmelblå spilles af Emma Augustesen, som man også husker fra ”Footloose”, hvor hun med stort vokalt overskud og en skøn humoristisk timing leverede en overbevisende præstation som Rusty. Det var i øvrigt Emmas første store solistrolle, idet hun tidligere primært har medvirket i danseroller.

Del denne historie på: