Læsere kom bag kulisserne til ”Shrek The Musical”

Frøbjerg

Af Torben Svane

Frøbjerg Festspil havde i samarbejde med Folkebladet i Assens Kommune inviteret interesserede til at overvære en øveaften på Højen, møde folkene bag årets forestilling og komme til at se steder, der ellers er forbeholdt scenefolk og de optrædende i ”Shrek The Musical”

Der er masser at blive forundret over bag scenen til årets forestilling på Frøbjerg Bavnehøj. En imponerende drage, en kagemand, et værelse på 1. sal og en hest til 10 mand kunne en flok læsere af Folkebladet se nærmere på, da de var mødt op til læserarrangementet, som avisen og Frøbjerg Festspil havde stablet på benene.

Ida Anderson, 24 år, er opvokset i Frøbjerg-Orte området, og hun kender godt til Frøbjerg Festspil.

– Ja, jeg har set flere forestillinger her. Mine favoritter er ”Baronessen fra Bezintanken” og ”Skønheden og Udyret”. Vi tager afsted hele familien, og nogle gange spiser vi i Spisehuset før forestillingen, fortalte hun efter besøget på Frøbjerg Bavnehøj.

Mødet med Pippi og Pinocchio

Hun er sikker på, at det bliver en helt speciel oplevelse at se ”Shrek The Musical”, nu hvor hun har hørt instruktør Carsten Friis fortælle om forestillingen, og hun har været på scenen og omme bag den.

– Det var fedt at se alt det, der er bag kulisserne. Vi mødte også Jonas Cheblaoui, der spiller Pinocchio og Anna Gjerløff, der spiller Pippi, og det var fantastisk at høre dem fortælle om at være med i forestillingen og høre om hele det store arbejde, der ligger bag forestillingen, som vi som publikum får lov til at opleve. Der er jo et kæmpe sammenhold, og Anna Gjerløff fortalte, at hun blev mødt af en hel flok med håndklæder, da hun var blevet våd af regnen og skulle skifte til et andet kostume. Jeg skal helt bestemt se ”Shrek The Musical”, og efter besøget vil jeg da heller ikke afvise, at jeg kunne finde på at melde mig som frivillig på et tidspunkt, understregede hun.

Jørgen har været til alle festspil

En anden der var mødt op til læserarrangementet var Jørgen Kej, 77 år. Og han må siges at være noget af en veteran, når det kommer til festspil på Højen.

– Ja, jeg har set alle festspillene, siden de begyndte, både i sol og regn. Det er så hyggeligt, og vi tager hele familien afsted. Første år havde vi mindre børn med, og de er voksne nu og stadig med sammen med nogle bekendte, så vi er en flok på 10 personer, lød det fra Jørgen Kej, der bor i Brylle.

– Det var interessant at høre det Carsten Friis kunne fortælle om forestillingen. Det var hyggeligt og med god mad. Vi var på scenen og bag scenen, hvor vi så dragen. Jeg er spændt på at se forestillingen, som jeg ikke kender i forvejen. Men det er jo ikke kun på grund af stykket, at vi tager på Højen. 

Det er også de smukke omgivelser og samværet med familie og bekendte. Så vi kommer den 19. august og ser ”Shrek The Musical”, fortalte Jørgen Kej, der opfordrede til at flere melder sig til læserarrangementet til næste år.

Del denne historie på: