Kulturfestival eller ej – løbet “De tre toppe” vender tilbage

Frøbjerg

Onsdag den 4. januar var en småkold og regnfuld da, da Inge Holst og Lone Simonsen fra Tommerup Idræt samt Inge Thorup fra Aarup Løbeklub mødtes ved Frøbjerg Bavnehøj med en repræsentant for Nordea Fonden.

Årsagen til mødet var en check på 10.000 kroner, som denne dag skiftede hænder. Den glade giver var som antydet ovenfor Nordea Fonden, der med checken har givet sit bidrag til, at motionsløbet “De tre toppe” også kan gennemføres i år.

Løbet, henholdsvis et halvmaraton på 21 kilometer og en rute, man kan vælge at gå eller løbe, på 8,5 kilometer,  blev født i forbindelse med kulturfestivalen i fjor og havde ved debuten 300 deltagere. I år og i fremtiden bliver der ingen kulturfestival ved Fyns Højeste punkt, men står det til Tommerup Idræt og Aarup Løbeklub, som står bag det, så skal “De tre toppe” ikke påvirkes af det.

Med de nævnte 10.000 kroner fra Nordea og yderligere 5000 kroner fra Lions, er de godt på vej til at kunne finansiere selve løbet.

– Jeg kan kun opfordre til, til komme ud og motionere i det område. Jeg tænker, det er lige nu, man skal tage teten på sit liv og få sig meldt til, nu da vi lige har haft årsskifte, og man måske har nogle nytårsforsæt som står stærkt i hukommelsen, sagde seniorrådgiver Jørgen Stendal fra Nordea i forlængelse af overrækkelsen af checken.

Løb med kulturelle indslag

Vigtigst er naturligvis at få pengene til selve løbet i hus, og det løber op, når der skal sørges for både forplejning undervejs og tidtagning, gør Inge Holst opmærksom på, men arrangørerne håber også at skaffe midler til kulturelle indslag.

Musik på pladsen og undervejs på knudepunkter, som alle løbere kommer forbi, er et af ønskerne. Der er allerede en aftale med den lokale folkemusikgruppe Valseværk.

– Vi har ligeledes fået tilsagn fra den lokale kunstfotograf Peder Fredskild. Han har tidligere lavet noget i forbindelse med Æblefestivalen og har med Assens Kunstråds rejselegat rejst rundt i Europa og taget billeder af hverdagslivet i mindre byer, som blev til en udstilling på Tobaksgaarden. I forbindelse med løbet vil han lave øjebliksbilleder. Det skulle også gerne munde ud i en udstilling i lokalområdet, fortæller Inge Holst.

Løbsarrangørerne har også kontakt til musikskolen og CulturArte i Køng, men om der også kommer indslag herfra afhænger af, hvor mange midler det lykkes at samle ind.

De første løbere har meldt sig som deltagere. Det kan du også gøre ved at gå ind på my.raceresult.com

Del denne historie på: