Knap 200 tog kampen op med det bakkede højfynske landskab

Frøbjerg

27. maj 2023

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Vi har nok lyst til at gøre det igen, lyder det fra arrangørerne af løbet De Tre Toppe, der blev afviklet søndag i noget nær perfekt løbevejr.

Omkring 30 frivillige mødte tidligt op søndag morgen for hver på deres måde at deltage i afviklingen af årets De Tre Toppe-løb med udgangspunkt ved Frøbjerg Bavnehøj, og omkring klokken ni løb de sidste af de 197 tilmeldinger, som fordelte sig nogenlunde ligeligt på 8,5 kilometer gang, 8,5 kilometer løb og halvmaraton ind.

Efter opvarmning med Carina Pontø fra Tommerup Idræt i spidsen og startskud foretaget af byrådsmedlem Jeanette Sandberg (SF), gik det løs.

På den korte rute skulle deltagerne prøve kræfter med to toppe, Brændholt Bjerg og Frøbjerg Bavnehøj, mens deltagerne i halvmaraton også lige skulle runde Dyred Banke og dermed i alt 324 højdemeter, før de kunne løb over målstregen.

Undervejs stod de frivillige fra Tommerup Idræt og Aarup løbeklub klar som vejvisere og med depoter med vand og anden forplejning og lige der, hvor de to distancer skiltes, sørgede CulturArte fra Køng for musikalsk opbakning.

Vel i mål var der pizza og øl eller vand samt goodieposer til alle deltagere, som hyggede sig i græsset med en snak om ruten og musik leveret af den lokale folkemusikgruppe Valseværket.

Fik sin egen præmie

Det var den lokale pottemager Lisbeth Kring Jensen, der havde kreeret såvel medaljer til alle deltagere som pokaler af stentøj til de tre hurtigste løbere på hver distance – og hun kunne – ligesom sidste år i øvrigt – vende hjem med en af sine egne kreationer – denne gang for en tredjeplads på den korte distance.

Omkring halvdelen af 197 deltagere sagde ja til at blive fotograferet af fotograf Peder Fredskild før og efter løbet. De vil siden få tilsendt billederne og Peder Fredskilds gennemfotografering af ruten for hver kilometer vil blive udstillet i den kommende tid på bibliotekerne i Tommerup, Glamsbjerg og Aarup, fik man ikke set sig nok omkring undervejs, så bliver der her en mulighed for at genopleve ruten.

Arrangørerne mødte stor begejstring for såvel en smuk løbetur som et godt tilrettelagt arrangement og de unikke medaljer.

-Det er noget andet end de papskilte, som vi ofte får andre steder, sagde en, fortæller Inge Holst fra arrangørgruppen.

Det skortede heller ikke på opfordringer til at gentage løbet næste år fra deltagere fra både Jylland, Fyn og Sjælland.