Grease-holdet har indtaget Højen

Frøbjerg

Der er altid noget helt specielt over den første gang deltagerne i Frøbjerg Festspil kommer på Højen og skal øve stykket på den imponerende scene i det dejlige sommervejr. Det gav da også et sug i maven på flere, da de så scenen og kulisserne, hvor de skal tilbringe en stor del af deres tid i august.

Måbende udtryk på ansigterne hos det hold, der om ikke ret længe skal opføre ”Grease”. Ikke mærkeligt, når man ser det imponerende stykke konstruktionsarbejde de frivillige har lavet med forvandlingen af scenograf Anders Vesterholms idéer om et tidsbillede fra 50’ernes USA. Frivillige har arbejdet på kulisserne hele året.

– Vi er langt med scenen, der bliver en af de fedeste, der er lavet her, sagde Carsten Friis, der er kunstnerisk leder og instruktør på ”Grease”.

Det seneste halve år har deltagerne øvet sang, dans og drama til forestillingen i Odense og i Frøbjerg Samlingshus, hvor de har brugt deres fantasi til at forestille sig Rydell High School, hvor publikum følger en gruppe elevers sidste år. Danny Zuko tilhører en drengegruppe, der gerne vil have et godt ry, men Danny har i sommerferien mødt den søde Sandy Olsson fra Australien og er blevet forelsket i hende.

Det sociale samvær

Emma Sofie Eckhoff spiller Sandy i ”Grease”, og hun har ikke brugt ferien på at ligge på en strand.

– Nej, jeg har arbejdet mange timer i et motionscenter i Glamsbjerg, så jeg kan få fri til at medvirke i forestillingerne. Det sociale samvær med de andre her, betyder meget

for mig, og jeg glæder mig til at optræde som Sandy på den her imponerende scene og til den fantastiske musik, fortalte hun, mens hun sad over, da de andre øvede den store festscene i ”Grease”.

En scene med hemmeligheder

Deltagerne i årets forestilling fik også som nogle af de første afsløret et par spændende hemmeligheder, som publikum kan se frem til. Mange har allerede sikret sig billetter til årets forestilling.

– Ja, billetsalget er nu på niveau med samme tidspunkt sidste år, hvor vi endte på 14.000 billetter, så det tegner godt, oplyste formand Knud Møller, der blev mødt med begejstrede tilråb fra deltagerne, da han fortalte, at der efter premieren, vil være forplejning fra Hotel Aarup Kro, der også står for de menuer, publikum kan bestille og nyde i ”Spisehuset” inden forestillingen.

Der blev øvet hårdt på scenen, og da sommeraftenen gik på hæld, blev der tændt op for grillen og grillet pølser ledsaget af kolde drikkevarer for at fejre den første ”øver” på scenen inden premieren den 4. august.

Del denne historie på: