Frøbjerg Festspil frister med musikalske julegaver

Frøbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Det kan være svært at finde en gave til den, der har alt. Men en god oplevelse kan alle bruge. Det kunne være en gave med en historie om venskab, kærlighed og modet til at turde stå ved den, man er – tilsat en masse god musik. I hele december er der rabat på billetter til musicalen ”Hair”, der opføres af Frøbjerg Festspil i august 2024.

Numre som ”Aquarius”, ”Hair”, ”Easy to Be Hard” og “Good Morning Starshine” er blot nogle af de mange kendte hits fra musicalen ”Hair”, og denne musikalske oplevelse kan nu fås med rabatter i hele julemåneden.

Du kan for eksempel spare op til 32 procent, hvis du vælger en pakke til to personer bestående af to af de bedste billetter til valgfri dato, 2 x 2-retters menu fra Hotel Aarup Kro og P-billet til bilen samt det store, flotte souvenir-program.

Men alle kan spare op til 55 kroner per billet, hvis de køber billetten i december.

 Rabat til de unge

– Mange af de temaer, som ”Hair” tog fat på for 50 år siden, er stadig aktuelle i dag. Det drejer sig f.eks. om diversitet, inklusion, race, seksualitet, religion, krig og fred. Det er temaer, som vedrører os alle. Også ungdommen, siger festspilformand Knud Møller. 

– Vi har et stærkt ønske om også at kunne tiltrække de unge. Det er derfor mig en stor glæde at kunne afsløre, at vi har indført ungdomsbilletter for unge i alderen 12 – 24 år. 

Disse billetter sælges – som de øvrige billetter – endnu billigere i december 2023.

Audition gik godt

Det går strygende med at sammensætte det hold, der skal være med til at give forestillingen ”Hair” liv på Frøbjerg. Instruktør og kunstnerisk leder Carsten Friis var særdeles godt tilfreds med den netop afviklede audition til ”Hair”, hvor 70 håbefulde mødte op. 

– Vi har næsten hele holdet klar, fortæller han.

– Det er igen i år en stærk trup, som uden tvivl kan være med til at fastholde det niveau, som vi og vores publikum gerne vil opleve. Jeg glæder mig vildt til at komme i gang, understreger han.

 Ny frokostmenu

Til næste år er der lavet en nyskabelse i ”Spisehuset”, hvor det bliver muligt at vælge en speciel frokostmenu i forbindelse med eftermiddagsforestillingerne. Her kan man vælge mellem en tapas-anretning eller tre stykker uspecificeret smørrebrød.

Kommer man til en af aftenforestillingerne kan man som vanlig vælge mellem fire menuer, der igen leveres af Hotel Aarup Kro.

Se mere om menuer og billetpriser på www.frobjerg.

”Hair” 

– en historie fra 1968

“Hair – The American Tribal Love-Rock Musical” har sejret adskillige gange på musicalscener over hele verden, siden den så dagens lys første gang i 1967.

Nu er det så Frøbjerg Festspils tur til at tage ”Hair” under kærlig behandling; hele den amerikanske historie og byen New York bliver rykket til Frøbjerg Bavnehøj.

Den grundlæggende historie i ”Hair” er desværre fortsat aktuel – dengang handlede det om Vietnamkrigen, i dag er der desværre tilsvarende krige og konflikter med mange ofre, skriver Frøbjerg Festspil i en pressemeddelelse. 

Men ”Hair” er meget mere end krig – det er samtidig en livsbekræftende historie, der handler om venskab, kærlighed og modet til at turde stå ved den, man er – og så er den ydermere tilsat masser af humor og skønne roller.

Og så kommer man selvfølgelig omkring den store ungdomsfrigørelse i 1968 – en tid med opbrud og nye tanker, der blev sat i spil over hele verden.

Med ”Hair” vil Frøbjerg Festspil skabe en storslået musical, hvor musikken, dansen, humoren, livsgnisten og historien samlet set skal underholde publikum, men også gerne sætte et lille aftryk af eftertænksomhed.

Musikken er opdateret, så hele lydsiden bliver aktuel og naturlig for et 2024 publikum, og dermed skaber den også rammen for endnu engang at kaste sig over store spektakulære sang- og dansenumre

Del denne historie på: