Frøbjerg Festspil får ny koreograf med international erfaring

Frøbjerg

6. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Det bliver koreograf Mette Helene Schmidt Sørensen, der skal guide de medvirkende i ”Midt om natten” gennem dansetrin og bevægelser, når prøverne snart starter op til årets festspil.

Frøbjerg Festspils kunstneriske leder og instruktør, Carsten Friis er henrykt over, at det er lykkes at få Mette Helene Schmidt Sørensen tilknyttet som koreograf på ”Midt om Natten”.

– Det er et scoop, at vi har fået Mette Helene Schmidt Sørensen med på holdet. Hun er en både dygtig og udforskende koreograf, der ofte går andre og nye veje, og hun tør udfordre både de medvirkende og publikum. Derudover kender jeg faktisk Mette helt tilbage fra før, hun blev professionel, hvor hun medvirkede i flere musicals jeg instruerede, så vi kender hinanden virkelig godt. Hold da op, hvor jeg glæder mig til samarbejdet med hele det kunstneriske team, og jeg ved med sikkerhed, at Mette passer perfekt ind i det.

Arbejdet med engelske stjernekoreografer

Mette Helene Schmidt Sørensen er født og opvokset i Odense. Hun flyttede til London i 2000 for at uddanne sig til professionel danser. Hun startede på Millennium Performing Arts School med et flot scholarship på 90.000 kr. I hendes sidste år på Millennium blev hun nomineret ”Best contemporary dancer of the year”. Efter uddannelsen fik Frøbjerg Festspils nye koreograf mulighed for at arbejde sammen med nogle af Londons hotteste koreografer deriblandt Rafael Bonachela, Norman Douglas, David Warring, Ashley Page m.fl.

Balletskole og danselinjen på Oure

I slutningen af 2006 flyttede Mette Helene Schmidt Sørensen tilbage til Danmark for at undervise og selv koreografere. Det er blevet til 15 år som fagreferent, ansvarlig for danselinjen på Det Kongelige Teaters balletskole Odense, undervisning og udvikling af danselinjen på Oure Sport and Performing Arts. Som danser i Danmark har Mette arbejdet med koreografer som Nini Theilade, Bradley Shelver, Kristian Tirsgaard og Marie Brolin, Jacqueline Bulnés, Blakeley McGuire, ZakNemorin, m.fl. I 2008 fik Mette sit Cunningham teachers certifikat, på Merce Cunninghaminstituttet i New York./

Del denne historie på: