”Alle der har tid og lyst bør give sig selv den oplevelse af at være frivillig”

Frøbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Sådan lyder opfordringen fra Hans Frede Pedersen, der selv har sagt ja til blive frivillig ved Kulturfesten på Frøbjerg Bavnehøj 16.-19. juni, som efterlyser flere frivillige

Grin og latter blander sig med kaffekoppers klirren, når 20 frivillige mødes i Frøbjerg Festspils Samlingshus for at lave scenografi til sommerens forestilling Grease. 

Men det er ikke kun scenebyggeriet til året store musicalopsætning, der bliver drøftet over kaffekoppen, inden der trækkes i arbejdstøjet. Flere steder omkring bordet glider samtalen også ind på Kulturfesten, som er den nye store Kulturbegivenhed på Vestfyn, der finder sted på Frøbjerg Bavnehøj den 16.-19. juni 2022. 

Frøbjerg Festspil er nemlig en af kulturaktørerne bag Kulturfesten, og ud over at byde på oplevelsesrige smagsprøver på Grease, som en del af programmet til Kulturfesten 2022, har flere af Frøbjerg Festspils frivillige også sagt ja til at hjælpe med opsætningen af scener, spisehus, telte, toiletter og meget mere til Kulturfesten. En af dem, er Hans Frede Pedersen.

Personlig udvikling

Hans Frede Pedersen har været frivillig på festspillet i knap 20 år. Og han er ikke i tvivl om, hvorfor det er vigtigt for ham at være frivillig: 

– Alle der har tid og lyst bør give sig selv den oplevelse af at være frivillig sammen med andre. Man får en helt særlig energi, da man som regel møder forskellige mennesker med forskellige baggrunde på tværs af alder, fortæller Hans Frede Pedersen, og fortsætter: 

– Det er med til at udvikle én som person, når vi sammen bruger vores viden og erfaring til at skabe. På den måde kommer der en masse glæde og livskvalitet ind på kontoen. 

Når kulturfesten holdes på Frøbjerg Bavnehøj, er det på ingen måder tilfældigt, da højes historiskset altid har været centrum for kulturelle fællesskaber. 

Frøbjerg Festspils grand old man og scenemester Vagn Madsen håber mange vil melde sig som frivillig. 

– Jeg kan jo se, hvilken værdi det kan give. Jeg glædes hver torsdag over at se så mange gode og skønne mennesker, som kommer hos os for at løfte i flok og gøre en forskel sammen. Vi har et unikt fællesskab, og det gør mig bare så glad. Og den oplevelse ønsker jeg også, at andre får.

Plads til flere 

Vil du være frivillig, så klik dig ind på: https://kulturfesten.dk/frivillige/ 

Kulturfesten er skabt i samarbejde mellem mere end 30 lokale kulturaktører, Udvikling Assens og Assens Kommune. Se hele programmet for Kulturfesten her: 

https://kulturfesten.dk. 

Del denne historie på: