GF Fyns Ildsjælepris til Lilleskov Teglværk, KFUM-spejderne i Verninge og Hjerteforeningen Assens

Faaborg

7. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

GF Fyn delte i alt 100.000 kroner ved mandagens prisuddeling i Faaborg.

2020 har været et hårdt år for foreningslivet, de sociale arrangementer og de lokale initiativer. Og det særlige sammenhold, der normalt kendetegner de små lokalsamfund på Fyn og Øerne, har været svært at holde fast i.

Alligevel har en række lokale ildsjæle og foreninger formået at skabe lokal stolthed og sammenhold i de syd- og vestfynske landsbyer, forstæder og nabolag. Mandag 6. september blev de så hyldet og fejret i Faaborg, da de modtog GF Fyns Ildsjælepris og dertilhørende 20.000 kroner hver.

– Det er vigtigt for os at støtte op om kommende arrangementer og initiativer, der kan være med til at skabe sammenhold og gode stunder i lokalområderne på Fyn og Øerne. Vi er selv et lokalt forsikringsselskab, og derfor ved vi, hvor meget et levende lokalsamfund betyder for fynboerne, siger Claus Hanfgarn, der er forretningsfører for GF Fyn, som blandt andet har kontor i Faaborg.

Overskuddet skal ikke tages for givet

I alt fem lokale ildsjæle og foreninger var blevet udvalgt til at modtage GF Fyns Ildsjælepris til prisoverrækkelsen i Faaborg, der foruden tapas, vin og hyggeligt samvær også bød på en flot takketale af GF Fyns forretningsfører:

– Det skaber tryghed for alle generationer, at nogle er villige til at gøre et ekstra stykke arbejde for at flere kan blive glade, aktive, sociale og dygtige til f.eks. en sportsgren eller en hobby, sagde forretningsføreren blandt andet, ligesom han anerkendte de fem ildsjæle og foreninger for deres store indsats.

Modtagerne er nomineret af folk i lokalområdet via GF’s hjemmeside. Efterfølgende har borgere fra hele Fyn været med til at stemme på deres favoritter og udvælge, hvem der i sidste ende skulle belønnes med GF Fyns Ildsjælepris og 20.000 kroner.

Prismodtagerne er:

  • KFUM-spejderne i Verninge, der på trods af et hårdt år har formået at fastholde spejderlivet for de omkring 100 medlemmer og skabt et helle for de unge i en svær tid.
  • Foreningen Lilleskov Teglværk, hvor omkring 45 pensionister mødes til socialt samvær og frivilligt arbejde.
  • Hjerteforeningen Assens, der sammen med deres 900 medlemmer har sat fokus på sundhed og fællesskab i en tid, hvor der har været særligt brug for det.
  • Thomas Christensen fra Korinth Biograf, der en vaskeægte ildsjæl, som blandt andet har samlet penge ind til et nyt filmlærred, doneret bamser til børneafdelingen på OUH og inviteret ensomme borgere til juleaften.
  • Tenna og Thomas Nielsen fra FC Broby, som med iver og glæde bruger al deres fritid i den lokale fodboldklub, hvor de blandt andet sidder i bestyrelsen, gør rent, træner dameholdet, kridter banerne op og dømmer kampe.

Del denne historie på: