Erholm søger frivillige til Herregårdsliv i 1800-tallet

Erholm

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Anledningen er DR-julekalenderen ”Julehjertets Hemmelighed”, som blev optaget på Erholm

Hovedparten af scenerne til dette års DR-julekalender ”Julehjertets Hemmelighed” er optaget på Erholm Gods. Det har givet godsejerparret Jan og Trine Cederfeld de Simonsen ideen til at lave forskellige aktiviteter i de tre første weekender i december 2022. 

– Temaet for aktiviteterne vil være ”herregårdsliv i 1800-tallet”, og det frivillige arbejde kunne være alt lige fra at give en hånd med til det praktiske, udformning af plancher, at fortæller om herregårdsliv, evt. som udklædt, at deltage i ”arbejdende værksteder”, med alt lige fra arbejde med landbrug på en herregård, madlavning, kagebagning, havedyrkning, smedearbejde, hestevognskørsel, folke-/ kvadrilledans mm. Det er faktisk kun fantasien, og hvad men har lyst til, som sætter grænsen. Aktiviteterne behøver ikke være de samme hver weekend, og man kan være med i det omfang, men har tid og lyst til. Af praktiske årsager vil aktiviteterne primært foregå omkring vores avlsgård, som ligger ud til parken, og hvor vi i forvejen har plads og faciliteter, siger Jan og Trine Cederfeld. 

Julehjertets Hemmelighed er også optaget på Jernbanemuseet, i Den Fynske Landsby og på Møntergården i Odense. Den Fynske Landsby holder derfor særligt åbent i de tre første weekender, mens Møntergården bidrager med en særudstilling om optagelsen af tv-serien. 

– Vil det ikke være lidt kedeligt, hvis alle aktiviteter kun skulle i Odense, når Aarup og Erholm er hovedlokationen, siger Jan og Trine Cederfeld. 

For at kunne stable aktiviteterne på benene er det nødvendigt med frivillige, som vil bidrage til julerierne. For Erholm er en privat aktør, der ikke får offentlige tilskud, og der er fordi DR er en public servicevirksomhed, fastsat grænser for, hvad Erholm må tage i entré. 

Til gengæld har Erholm af gode grunde de fysiske rammer til sådanne aktiviteter, nemlig parken og fødevaremarkedet. 

– Vi har af produktionsselskabet fået lov til at låne herreskabets kostumer fra filmen, som vi kan udstille sammen med billeder af skuespillerne i stor størrelse. Vi har desuden selv en del billeder fra gammel tid, som kan forstørres og udstilles, siger Jan og Trine Cederfeld. 

– Hvis I er interesserede eller har spørgsmål, så skriv meget gerne til: info@erholm.dk. Vi indkalder alle interesserede til et møde i slut september. Vi glæder os til at høre fra jer

Del denne historie på: