På cykeltur i en god sags tjeneste

Ebberup

90 elever fra Ebberup Skole cyklede i sidste uge penge ind til skolemad til især piger i Burkina Faso. Soroptimisterne står bag det landsdækkende projekt.

90 af de ældste elever på Ebberup Skole startede torsdag i sidste uge skoledagen med en rask cykeltur på seks kilometer til Gl. Avernæs. 

Det gav dem ikke bare en god gang motion, de cyklede også over 5000 måltider ind til skolebørn i Burkina Faso, fordi hotellet gav 100 kroner pr. elev, der deltog.

Det er Soroptimist International I Damark der arrangerer cykelløbet for at samle ind til FN’s skolemadprogram Moving the World to End Hunger, og et hold Soroptimister cykler selv hele landet rundt. 

Sidste år indsamlede de ved et tilsvarende projekt 224.322 kroner til skolemad i Burkina Faso.

– Når pigerne når en vis alder har familierne ofte ikke økonomi til fortsat at sende dem i skole. Ved at sikre, at de får mad i skolen og også kan bringe lidt med hjem til familien, bidrager vi på den måde ti lat skolen prioriteres, og pigerne får en uddannelse, forklarer Line Loklindt fra Soroptimisterne Bogense-Nordfyn.

Skoleleder Karin Christiansen, Ebberup Skole, synes, det er en god måde at give eleverne et indblik i, hvordan man kan samarbejde for at løse store udfordringer, og hvordan selv små bidrag kan være med ti lat gøre en stor forskel.

Gl. Avernæs var vært ved kage og saftevand, før turen gik de seks kilometer tilbage til Ebberup.

Del denne historie på: