Nyt samlingssted i Ebberup har fået penge til overflod

Ebberup/Tommerup

23. december 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

To projekter i Assens Kommune, der har til formål at skabe samlingspunkter i lokalområdet fik del i pengeregn fra Nordea Fonden

Med en lille million fra Nordea Fonden har projekt Fra lille til stor – Ebberup Gror – indsamlet langt over budget og det betyder, at arbejdsgruppen nu kan udvide projektet.

Skole, børnehave, vuggestue og foreninger i Ebberup er gået sammen om at skabet et samlingssted for hele landsbyen.

I november kunne initiativtagerne glæde sig over at være kommet næsten i mål med en donation fra Landdistriktspuljen på 769.320 kroner. I sidste uge blev glæden endnu større, da Nordea Fondens Her bor vi-pulje. kvitterede for en ansøgning med næsten en million kroner. Helt nøjagtig 995.614 kroner.

Vi er så stolte, ydmyge og glade over den helt enormt flotte donation, som gør, at vi er kommet mere end i mål med projektet og kan trykke på go-knappen inden jul, skriver Kristina Hansen fra Fællesbestyrelsen Ebberup Skole, Børnehave og Vuggestue, som sidder i arbejdsgruppen for projektet, i en mail til Folkebladet.

– Det er simpelthen så fantastisk. Vi gik i gang med projektet i 2020, fik de første penge fra Fynske Bank i begyndelsen af 2021, og her et lille år senere har vi samlet små tre mio. kroner ind, siger hun.

Den sidste store håndsrækning fra Nordea betyder, at projektet kan udvides med endnu en multibane og en stor rutsjebane på skolens bakke.

Tommerup-spejdere fik også

Der var også pengeregn til KFUM-spejderne i Tommerup. Spejderne har sammen med Tommerup Skole sat sig for at skabe et nyt mødested under åben himmel. Det skal etableres ved skolen og kunne bruges til både leg og undervisning og af alle i byen. Projektet har et samlet budget på 700.000 kroner, fortæller spejderne i et opslag på Facebook, de 450.000 er i hus med donationen fra Nordea Fonden. I forvejen samarbejder skole og spejdere i Tommerup omkring spejdernes Højfyns Friluftscenter og Klasseværelset i skoven, som er etableret i tilknytning til det.

Del denne historie på: