Modelfly-piloterne håber på solskin og ungt besøg 13. maj.

Ebberup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Lørdag 13. maj byder Vestfyns Modelflyveklub på åbent hus, og klubben håber, at især unge gæster vil lægge vejen forbi flyvepladsen ved Ebberup.

Officielt er det Modelflyvningens Dag søndag 14. maj, men da det er nemmere at flytte et arrangement en dag frem end tilbage i tilfælde af dårligt vejr, har Danmarks godt 5000 modelpiloter fra omkring 100 klubber valgt at satse på lørdag 13. maj som dagen, hvor de viser deres hobby frem. 

Fra klokken 11-16 kan man således på flyvepladsen ved Bjergegyden ved Ebberup også besøge Vestfyns Modelflyveklub, der denne dag præsenterer såvel flotte modelfly som flyvninger.

– Vi har godt 30 medlemmer i klubben, som fortrinsvis flyver med fastvinget fly i mange typer og størrelser. Men vi savner unge mennesker, ikke kun i vores klub, men generelt over hele landet, siger formand Arne Freltoft i en pressemeddelelse.

Derfor er håbet at få lokket nogle unge væk fra computere og mobiltelefoner og ind i den udfordrende hobby, som modelflyvning er.

– De unge mennesker gider måske ikke bygge modellerne fra bunden, som de lidt ældre piloter elsker. 

Men det behøver de heller ikke, for i dag findes der masser af modeller, hvor man bare skruer vingerne på og batteri i, hvorefter man er flyveklar, forsikrer formanden.

Hvis man køber brugt, skulle det være muligt at komme i gang for omkring 3000 kroner.

Afhængigt af vind og vejr vil der på Modelflyvningens Dag være mulighed for at prøve at styre et fly i samarbejde med en af de erfarne piloter ved hjælp af lærer/elev-sendere. Er vejret ikke til det, kan man ifølge Arne Freltoft lave aftalen en anden dag.

I vinterhalvåret flyver modelflyene i Arena Assens og måske også i Fyrtårn Tommerup.

For yderligere information, kan man kigge på klubbens hjemme- eller Facebook-side, eller man kan skrive til formanden på email: arnefreltoft@gmail.com.

Del denne historie på: