769.000 – Jeg ved slet ikke, hvilket ben, jeg skal stå på

Ebberup

1. november 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Med stor donation på 769.320 kroner fra Landdistriktspuljen er Ebberup kan Ebberup nu få realiseret et samlingssted for alle byens borgere

Karen Lise Andersen, viceinspektør på Ebberup Skole, og en af de tre rorgængere for projekt “Fra lille til stor – Ebberup gror” havde svært ved at tro det, da Folkebladet fredag ringede og kunne fortælle, at  Landdistriktspuljen havde besluttet at støtte projektet med 769.320 kroner.

– Så vil jeg opføre en lille krigsdans, så betyder det, at vi er næsten i mål, lød det fra en tydeligvis glad – og overrasket Karen Lise Andersen, der ikke havde hørt noget om det store beløb.

I forvejen har projektet, der er et samarbejde mellem skole, børnehave og idrætsforening i Ebberup om at skabe et døgnåbent samlingssted for hele landsbyen, samlet godt en mio. kroner ind, så nu er der kun kort vej til målet på to mio. kroner.

Fundraiser troede ikke på det

Ideen til projektet opstod kort før sommerferien sidste år, da Karen Lise Andersen og bestyrelsesformand Kristina Gisselmann Hansen var til workshop om fundraising hos Assens Kommune.

– Vi lavede et projektforslag, men fundraiseren var ikke særlig optimistisk, de giver ikke til legepladser, sagde han, fortæller Karen Lise Andersen.

Siden kom der en henvendelse fra idrætsforeningen, der også havde forsøgt sig med et projekt, der ikke blev til noget.

Da kræfterne blev slået sammen, begyndte der at ske noget.

– 3. februar havde vi 0 kroner, nu (før Landdistriktspuljens bidrag red.) har vi 950.000 kroner, fortæller Karen Lise Andersen.

Et samlingssted for alle

Vuggestue, børnehave og skole lægger areal til, men området bliver åbent for hele lokalsamfundet 24/7 – altså også når børnene er i børnehave og skole – og kommer til at rumme lege- og fitnessredskaber til alle aldersgrupper. Der er også tænkt på genoptræningsmuligheder for folk med behov for det.

– Vi får også her på skolen nye uderum med møbler, man kan hænge ud i og med beplantning imellem, så man kan sidde i grupper, fortæller Karen Lise Andersen.

Håbet er, at projekt “Fra lille til stor – Ebberup gror” vil virke samlende på landsbyen, styrke fællesskabet, være et sted, hvor man udvikler sig, hvor børn kan styrke deres motorik og forhåbentlig motiveres til at bevæge sig mere, og hvor de foreningsløse også får sig rørt.

Selve indretningen er udarbejdet i samarbejde med Kompan.

God lokal opbakning

Flere lokale borgere og virksomheder har allerede givet tilsagn om deres støtte i forbindelse med etableringen.

– Det er vigtigt, at man i landsbyerne har mulighed for at styrke det lokale fritidsliv, som igen spirer efter en lang periode med nedlukning. Det har betydning for danskernes livskvalitet at have gode, nære tilbud, som understøtter alle faser af livet, siger Bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek (S) blandt andet i en pressemeddelelse fra ministeriet.

I alt 20,265 mio. kroner er delt ud i denne omgang til 46 projekter. I Assens Kommune har også Saltofte og Omegns Borgerforening fået del i puljen. Den fik 75.000 kroner til at forvandle en centralt beliggende mark et bæredygtigt samlingssted.

Del denne historie på: