DEN GODE HISTORIE

Ulla Grønkjær

Haarby Lokalhistoriske Arkiv

Hvad gemte sig bag Algade 32-40 i Haarby i tiden før Rema 1000

I 2017 blev Algade 32 – 34 og 40 solgt til firmaet bag Rema 1000, som påbegyndte nedrivning af de eksisterende bygninger for at få plads til butik, lager og tilhørende P-plads, men hvad var der før:

Algade 32:  Det var en blandet ejendom, dvs. beboelse og forretning, hvor købmand Hildebrandt havde forretning, og Solveig og Jørgen Hildebrandt boede i privatdelen. Efter de ophørte med forretningen blev ejendommen solgt, og siden har der været Sportsbutik, Skotøjsbutik og til slut Ejendomsmæglerbutik.

Algade 34: I ejendommen har der været pengeinstitut, Sydfyns Discontobank, som flyttede over på den anden side af gaden. Ejendommen blev ombygget til butik, hvor der bl.a. har været brugskunst, frisør og til sidst dametøjsbutik (Lizette ). I gavlen af ejendommen har der været kontor og indbetalingssted for sygekassen,  boligforeningskontor og til sidst frisørsalon (Frisør AB, som flyttede til Algade 30 ).

Algade 38:  På denne adresse lå tidligere Manufakturhandler H.Møller Thomsens forretning. Ejendommen blev i 1960 erstattet af nybyggeri i forlængelse af den bestående Sparekassebygning, en stor forretning, som blev opdelt i en manufakturhandel. I den anden del startede Spangetoft Isenkræmmerforretning, som siden flyttede til Algade 31 og blev en del af Imerco. Da H.Møller Thomsen lukkede sin forretning, solgte han til Sparekassen.

Algade 40:  Her lå tidligere en stråtækt ejendom, som blev overtaget af Dreslette Sogns Spare- og Lånekasse. Den bestående ejendom blev nedrevet og erstattet af en ny bygning (år 1960 ) og sparkassen flyttede ind og  ændrede navn til Haarby Sparekasse. Blev senere til Amtssparekassen og siden til Fiona Bank for til sidst at blive opslugt af Nordea. Nordea sammenlagde Haarby og Assens afdelinger og fortsatte i Assens og ejendommen blev solgt (2017 ).

Del denne historie på: