Udstilling og kalendersalg på Arkivernes Dag

Brylle

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Asta Jørgensen var den sidste værtinde i Brunsvig Forsamlingshus, som lukkede i 1968.

Lokalhistorisk Arkiv, Tommerup, indbyder til Arkivernes Dag lørdag 12. november i den gamle Rytterskole, Ryttergade 3 i Brylle.  

Kl. 10-14 er der Åbent Hus i arkivet, hvor den nye Kalenderen 2023 udkommer. Videre kan man seudstillinger om Tommerup Turistfart og om Skemanden i Brylle. 

Kl. 14 til ca. 15.30 er der billedshow i skolestuen. Her kan de besøgende se et udvalg af nye, gamle billeder afleveret til arkivet i årets løb. Der er billeder fra hele den gamle Tommerup Kommune, bl.a. har arkivet i år modtaget en stor billedsamling fra Brylle Højgård og Brylle Toftegård. Der var fem døtre på Toftegård. Karen drev Toftegård videre efter forældrene. Julie og Anny blev gift med brødrene Lars Chr. og Mads Mathiasen fra Højgård. Astrid blev gift med købmand Ernst Rasmussen, Verninge Varehus. 

Fra Verninge Sogn kan også nævnes billeder fra Engmosegård på Verninge Sydmark, fra oldermandsgildet i Sydmarken og fra Bækhavegård i Langsted.                 

Fra Tommerup er der billeder fra Birkebjerghus. Der er Assensbanens 100 års dag med Margrethe og Henriks visit. Fra Ingvard Johansens notesbøger er hentet billeder af en glad, tidlig tegner, senere blev han kendt for sine serier Tjavs, Prins Pilfinger med flere. 

Alle er velkomne.

Del denne historie på: