Simone sælger skønhed og velvære: – Det er det her, der gør mig glad

Brylle

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Simone Skovgaard Andersen er uddannet kosmetiker og står bag den nyåbnede Skovgaard Skincare i Brylle. Hun går hver gang hjem med et smil på læben, nøjagtig som de kunder, hun har hjulpet.

– Min familie siger, at nu har jeg fundet min skuffe, fortæller Simone Skovgaard Andersen, da vi møder hende i hendes nyåbnede klinik, Skovgaard Skincare, på Ryttergade 1 i det, der i årtier hed Brylle Møbelforretning, men nu efter gennemgribende restaurering huser Hair by Tine C, som hun har lejet sig ind hos.

Og hun er tilbøjelig til at give familien ret.

– Det er første gang, jeg laver noget, jeg elsker og samtidig er god til, siger Simone Skovgaard Andersen.

Hun afsluttede sin uddannelse som kosmetiker på Syddansk Erhvervsskole i 2020 med sølvmedalje. I en tid har hun efterfølgende arbejdet i Svendborg, men en diskusprolaps satte hende ud af spillet. Da hun atter var kommet til hægterne efter en operation, tog hun beslutningen om at åbne egen klinik.

– Jeg har altid vidst, at jeg skulle have med mennesker at gøre, siger hun. 

Hun valgte i første omgang pædagogstudiet, men nåede efter et år frem til, at det ikke var hende, og det var helt tilfældigt, at hun faldt over kosmetikeruddannelsen, da hun gik og overvejede, hvad hun så skulle finde på, når hun ikke skulle være pædagog.

Den naturlige skønhed

Hvis du som undertegnede umiddelbart tænker kunstfærdig make-up og perfekt svungne vipper, når du tænker kosmetolog (se faktaboksen nedenfor om forskellen på kosmetiker og kosmetolog), så går du forkert i byen hos Simone Skovgaard Andersen. I hvert fald i første omgang.

– Jeg har slet ikke make-up, det er den naturlige skønhed, som jeg har det godt med. Det er den jeg dyrker, og det kan man godt også uden Botox og filler, siger hun og forklarer hvordan hun finder frem til de cremer, der passer til klientens hud og efter opmåling af ansigtet kommer med råd til, hvordan brynene skal rettes til.

– Men det er selvfølglig kunden, der bestemmer, siger Simone.

Mens nogle kunder kommer først og fremmest for det velvære, de oplever under en tur på briksen, er andre meget resultatorienterede.

Det er først og fremmest er ansigtspleje, der er på programmet i klinikken nu, men Simone Skovgaard Andersen er åben for at tage andre behandlinger ind også.

Ingen faste åbningstider

– Hvis man efterspørger pedicure og manicure, så er det det, konstaterer hun.

Da Folkebladet var på besøg i sidste uge, havde hun kun været i gang i en uges tid, og kalenderen var allerede fyldt godt op.

Indtil videre har hun et andet job ved siden af, så klinikken har endnu ikke faste åbningstider. Man booker tid via Facebook eller Instagram, hvor man også kan se pris og varighed af de enkelte behandlinger. 

Og man kan ikke booke forkert, understreger Simone, selv om hun godt kan finde på at foreslå noget andet end det, kunden har bestilt tid til, når hun har set på huden. 

Hun håber at komme til at leve af klinikken alene på et tidspunkt.

– Måske bare på deltid. Det gør mig så glad, og det er så fedt, at komme i gang, siger hun.

Kosmetiker eller kosmetolog

Kosmetikere og kosmetologer tilbyder det samme, men uddannelsen er forskellig.

Kosmetolog-uddannelsen foregår i privat regi og tager 1-1,5 år. Der er egenbetaling og man kan søge om SU.

Kosmetikeruddannelsen tager 2,5 år. Et grundforløb på et halvt år samt  to år, der primært foregår i praksis. Der er SU og elevløn under uddannelsen. Uddannelsen er statsanerkendt.

Del denne historie på: