Lokalhistorisk byvandring i Brylle

Brylle

13. juni 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Den 17. juni holder Lokalhistorisk Forening, Tommerup sin årlige byvandring. Denne gang foregår den i Brylle, hvor Thyge Schjerning vil fortælle om den nordlige del af Brylle. 

Byvandringen starter ved Rytterskolen i Brylle og begynder klokken 19.

Thyge Schjerning, som har et stort kendskab til Brylles historie, vil på byvandringen især have fokus på forandringerne i bybilledet, hvor f.eks. Stine Lergravs hus er et godt eksempel på, hvad der er sket med den ældre bebyggelse. Han vil også dele ud af minder fra sine unge år i Brylle og dette tilsat  med lidt viden fra den ældre generation. Den tidsmæssige ramme vil typisk være fra udskiftningstiden (omkring år 1800) og op til omkring 1965.

Turen går bl.a. ud ad Toftevej til Dragebjerggård.

Der er stadigvæk en del af de ældre bygninger tilbage i Brylle, men der er også en del gårde/huse som er revet ned (eller brændt) gennem årene – senest Toftegård der er nedrevet inden for det sidste år.

Genvalg til bestyrelsen

Lokalhistorisk Forening har netop afholdt generalforsamling hvor der var genvalg til alle der var på valg. Efterfølgende har den genvalgte bestyrelse konstitueret sig – ligeledes med genvalg på alle poster, dvs. Bjarne Christensen som formand, Orla Andersen som næstformand, Flemming Olsen som kasserer og Grete Scharff Frederiksen som sekretær.

Del denne historie på: