Ikke Den Spanske Trappe men så den danske…

Brylle

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Brylle indviede fredag sin egen version af Dan Spanske Trappe i Rom. Godt nok mangler der et springvand, men som Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen er et hænge ud-sted i det centrale Rom, er hensigten også, at den nye kirketrappe i Brylle skal blive landsbyens hænge ud-sted, og deraf kom sammenligningen fra borgmester Søren Steen Andersen, inden han sammen med Jens Jacobsen, formand for Miljø, Teknik og Planudvalget klippede det røde bånd og erklærede det nye samlingssted for indviet.

Trappen er en udløber af flere ting. For et par år siden havde Brylle besøg af nogle studerende fra Aalborg, der deltog i borgermøde og mødtes med elever på skolen for at høre om deres ønsker/tanker for Brylle. For endnu længere tid siden blev det sammen med Fynbus besluttet at udnævne stoppesteder rundt om i kommunen til knudepunkter, og den nye plads i Brylle er det første knudepunkt, der nu er etableret, fortæller projektleder Mette Marie Sørensen, Assens Kommune.

Et knudepunkt er i forbindelse med offentlig transport, hertil man kan blive kørt med flextaxa, eller man kan komme på cykel for at tage bussen videre, hvis man selv bor for langt fra et stoppested.

– De studerende lavede et overordnet projekt, vi kogte det ned til essencen. Vi har åbnet op, lavet en mere tryg cykelparkering, og trappen kan bruges til at hænge ud på. Vi håber, det bliver en plads til forskellige ting, men det er selvfølgelig op til borgerne, hvordan de vil bruge den, siger Mette Marie Sørensen.

– Vi føler, vi har fået et midtpunkt, hvor folk kan mødes og et sted, der gør det mere attraktivt at vente på bussen, siger Vagn Top, brylleborger, formand for Brylle Menighedsråd og konservativt medlem af byrådet. 

– Før var der buske og en lille sølle trappe op til en parkeringsplads, nu kommer der en bænk, der er plantet egetræer, og der skabt en sammenhæng mellem Kvindeegen (plantet i 1915, da kvinderne fik valgret red.), Rytterskolen (skråt overfor red.) og pladsen her, siger han.

Del denne historie på: