Bliv klogere på naturvidenskab i Rytterskolen i Brylle

Brylle

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Rytterskolen har koblet sig op på serien ”Offentlige foredrag i naturvidenskab” og dermed sagt ja til ganske gratis at lægge lokale til, når forskere fra især Aarhus Universitet via livestreaming fortæller om de nyeste opdagelser og erkendelser inden for primært naturvidenskab og sundhedsvidenskab.

Foredragenes faglige niveau er højt – højere end man normalt oplever i fx tv og radio – og som deltager bliver man kognitivt udfordret, men kan få udbytte af alle foredrag, uanset hvilke faglige forudsætninger man har.  Det fremgår af en pressemeddelelse fremsendt af Rytterskolen. 

Foredragene skaber således fordybelse hos borgere med meget forskellige faglige forudsætninger – lige fra elever i grundskolens ældste klasser til professorer – og med erhverv så forskellige som politibetjente, håndværkere, sygeplejersker og lærere.

I dag er flere end 250 biografer, biblioteker, kulturhuse, folkeuniversiteter, gymnasier, grund-, efter- og højskoler mv. i Danmark, Færøerne, Grønland og Sydslesvig som er værter for at livestreame foredragene. De fleste ses på ofn.au.dk/sted.

Deltagerne kan stille spørgsmål til forelæseren under foredraget via sms eller X – det sidste kvarter svarer forelæseren på så mange som muligt.

I den kommende tid kan følgende foredrag ses i Rytterskolen

1.  Tirsdag den 19. september Saving our insects

2.  Tirsdag den 26. september

Kan fortidens DNA hjælpe os i fremtiden?

3.  Tirsdag den 24. oktober 

Hvordan fungerer hjernen.

4.  Tirsdag den 7. november – Antistof og antiverden

5.  Tirsdag den 14. november Uden kryptering, ingen internet.

6.  Tirsdag den 21. november 

Celler deler os.

         

Læs mere om foredragsrækken på ofn.au.dk. 

Der er gratis adgang

Med venlig hilsen

Rytterskolens Venner

Del denne historie på: