Skulle egentlig have været lasbilmekaniker, men blev hjemmesideprogrammør

Bred

7. juli 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Alberte Grene Due Larsen har netop startet eget firma. Hun designer også plakater og går gerne på jagt efter genbrugsguld

7-8 gammel, lavede Alberte Grene Due Larsen sine første hjemmesider, nemlig gratis hjemmesider, som blot skulle fyldes ud med tekst og fotos.

Som 12-årig kodede Alberte sin første hjemmeside, og det var ikke så svært.

  • På nettet var der en html-skole, hvor man trin for trin lærte at kode, fortæller Alberte.

Interessen for at kode dalede hos Alberte, så da hun sagde farvel til folkeskolen, ville hun uddanne sig til lastbilmekaniker.

Rodede med motorer

  • Jeg har aldrig sådan været en pige-pige, så jeg kunne godt lide at rode med motorer, og det skulle helst være så stort som muligt, så det blev lastbilmekaniker, jeg ville være.

Alberte måtte dog efter grundforløbet droppe den uddannelse.

  • Jeg fik olieeksem, også kaldet formalinallergi, og så måtte jeg stoppe. Jeg brugte noget tid på at finde ud af, hvad jeg så ville. Men valgte at falde tilbage på det, jeg kunne.

Flytter til Odense

Alberte ville derfor uddanne sig til hjemmesideprogrammør og forlod hjemmet i Grindsted til fordel for Odense, hvor hun tog grundforløbet.

I Odense møder hun Jesper Larsen, der har samme svaghed for bits, bytes og kodning som hun. De flytter sammen, og da pladsen blev for trang i Odense, fandt de et stort træhus i Bred, og der har de boet siden december 2016.

Alberte, der har rundet de 29, har i 10 år haft hjemmesider som omdrejningspunkt for sit arbejdsliv, som ansat i Erhverv Fyn, hvor hun også sørger for at gøre Erhverv Fyn synlig på sociale medier.

Alberte har netop startet sit eget firma, som tilbyder hjemmesideløsninger til f.eks. håndværkere og andre mindre virksomheder.

Kobber, sølv og guld

Konkret tilbyder hun en ”kobber-løsning” til 10.000 kroner, og det er en præsentationshjemmeside på tre sider med et skræddersyet design. Sølvløsningen har flere sider og kan mere, men allermest kan ”guld-løsningen”, der fås for 22.000 kroner.

Og det er rimeligt niveau, siger Alberte, som slet ikke er i den dyre ende, snarere i midterfeltet.

  • Det er også muligt at købe en hjemmeside til 2.000 kroner, men så er det også en lille skoledreng, der laver den. Det ved jeg, for jeg kender branchen, siger Alberte.

Hun glæder sig over, at hun som nystartet firma allerede har fået de første to kunder, hvor hun i begge tilfælde er i færd med at lægge sidste hånd på værket.

Konk med plakatfirma

Det er ikke første gang, at Alberte starter egen virksomhed, for år tilbage solgte hun plakater, hun selv havde designet – f.eks. en stjernetegnsserie.

Den kreative proces – at designe plakaterne – gik strålende, men det praktiske som at få trykt, distribueret og lavet regnskab havde Alberte ikke styr på, så firmaet gik konkurs.

I dag har hun udliciteret tryk og salg af plakater til forskellige virksomheder, som sælger plakaterne på kommissionsbasis.

Det sikrer Alberte en mindre, men stabil indkomst, for så vidt hun er i stand til at lave nye serier.

  • Jeg har lige lavet en serie med retroplakater, som jeg bl.a. har sat op i min datters værelse, fortæller Alberte.

TV blev til bogreol

Ved første øjekast ligner Alberte og Jespers villa i Bred en hvilken som helst småbørnebolig, men ved andet blik, får man øje på unika, som vinduesrammen, der er blevet til opslagstavle og et fjernsyn – det var nyt, da farmor var ung – som er blevet til bogskab. Alberte og Jesper fjernede simpelthen al indmaden, og så vupti blev TV’et til bogreol.

Alberte og Jesper er vilde med genbrug – og før coronarestriktioner blev til hverdagskost – brugte de mange weekender på at støve kræmmermarkeder og genbrugsbutikker af for genbrugsguld.

Scoopet har indtil videre været en bloomingville-lampe, der står til 899 kroner, som hun fik for 58 kroner.

Fakta

Alberte Grene design

Freelance webdesigner med grafisk mindset

https://albertegrene.dk

Alberte Grene Due Larsen, 29 år

Stammer fra Grindsted.

Teglvænget 3, Bred siden december 2016.

Alberte@albertegrene.dk

CVR: 42 18 85 65

Laver digital kunst og grafiske plakater, som kan købes online på online på Permild & Rosengreenartboxone og iamFY!

Opkøber genbrugsting.

Quiz-entusiast

Samler på LP-plader

Frankofil

Læser blodige krimier og er en sucker for podcasts

Del denne historie på: