UGENS KLUMME

Assens

Af Helge Desler

Den største slutrundeskuffelse i dansk historie

Jo, Pressen var hård ved de danske fodboldspillere, der i sidste uge udspillede deres rolle ved dette års VM-slutrunde, da det mislykkedes med at slå Australien og dermed ikke magtede at komme videre fra en VM-gruppe med Frankrig, Tunesien og Australien.

Så dermed blev vi vidner til den største slutrundeskuffelse i dansk landsholdshistorie. Okay, vi er før blevet sendt hjem med tre nederlag – ved EM i 1988 og EM i 2000 – og ja, VM i 2010 var da også den ren ynk.

Men det her landshold i 2022 har så meget kvalitet – det troede man da – den perfekte alder og ankom til Qatar med en perfekt rytme efter halvandet år med succes og begejstring. Og holdet var havnet i en gruppe med to hold, man skal vinde over 19 ud af 20 gange.

Det er et landshold, en landstræner og en DBU-ledelse, der nu tøffer hjem fra ørkenen med et stort genopbygningsarbejde i Hummel-taskerne.

Og lad os så komme over i det mere lokale. 

For selvom vi i Assens Kommune allerede er gode til at sortere vores affald, så skal man snart til at være endnu bedre til dette. Til foråret 2023 skal alle i Assens Kommune begynde at sortere på en ny måde, så man kan sende endnu mere affald til genanvendelse.

Ligesom resten af landet skal man nu opdele affaldet i 10 forskellige affaldstyper, og det er faktisk kun mad- og drikkekartoner, der i dag ikke indsamles ved husstanden. Til gengæld har man det seneste års tid haft mulighed for at aflevere mad- og drikkekartoner på genbrugspladsen.

Hvis man bor i hus med egne affaldsbeholdere, skal man fra foråret 2023 skabe plads til i alt tre beholdere udenfor huset. Man får en helt ny affaldsbeholder til rest- og madaffald og de gamle affaldsbeholdere skal man bruge til andre affaldstyper end i dag.

Forvirret. Tja’ så har man da mulighed for at henvende sig hos Assens Forsyning, der sikkert kan råde og fortælle om de nye tiltag.

Del denne historie på: