Syngedrengene giver afrejsekoncert i Vor Frue Kirke

Assens

8. oktober 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Fra Assens til Malaga

For de fleste syngedrenges vedkommende bliver efterårsferien ikke helt som den plejer. De o. 35 drenge i Assens’ fine gamle drengekor flyver nemlig til Malaga i det sydspanske på en kombineret koncert- og oplevelsesrejse, der varer fra mandag d. 18. oktober til fredag d. 22. oktober.

Oven på sidste års corona-pauser og en Argentina-rejse, der måtte aflyses, udtrykker korleder Finn Pedersen stor glæde over kunne præsentere Synge-

drengene i Malaga-området, bl.a. ved en koncert i den danske kirke Margrethekirken i bydelen Fuengirola. Her vil der selvfølgelig være en håndfuld danske sange med på repertoiret. Drengene kommer også til at opleve at synge aftensang i en spansk kirke, ligesom der er planer om at besøge en lokal musikskole. 

Foruden at yde en musikalsk indsats skal drengene også nyde ferielivet i Malaga med sightseeing, is og ture i hotellets pool. Rejsen er arrangeret med hjælp fra det Thorø Huse-baserede rejsebureau Granada Kulturrejser, der også har arrangeret sightseeing for Syngedrengene til spændende kulturelle seværdigheder.

Ingen korrejse uden afrejsekoncert

Vanen tro gives en koncert med rejseprogrammet for det hjemlige Assens-publikum. Det sker søndag 10. oktober klokken 15 i  Vor Frue Kirke, Damgade 17, Assens. 

Koncerten består af to afdelinger: dels en buket af smukke og stemningsfulde motetter fra 500 års europæisk kirkemusik, dels en lille afdeling af de mest elskede danske salmer og sange. Og selvfølgelig skal drengene udvide deres sproglige horisont og har derfor instuderet en traditionel andalusisk folkemelodi ”Con El Vito”.

Korleder Finn Pedersen glæder sig meget til at præsentere korets rejseprogram for publikum i Assens. 

– Drengene er meget tændte og skarpe før en rejse – de er nogle små ’cirkusheste’, der holder af udfordringen ved at repræsentere både Assens og Danmark på bedste vis. Jeg håber, at mange vil møde op i Vor Frue Kirke og sende drengekoret godt afsted, siger Finn Pedersen.

Del denne historie på: