Svøm til Jylland, bag en kage eller pluk af det store musikprogram

Assens

Assens fejrer sine 500 år som købstad i år med særligt tryk på i dagene 15.-18. august. 

Koncerter, kunst, historie, vandsport, teater, kreative aktiviteter, biler, film, konkurrencer. Mon ikke de fleste kan finde et eller andet, der interesserer dem, når Assens Kommune fejrer købstadens 500 års jubilæum i august.

Festival

På Tobaksgaarden fejres jubilæet med festivalen Drivkraft med et fynsk touch. Her kommer blandt andre kunstnere som Guldimund, Stella, Mens vi Venter, Kalaset, Hjalmar, Søren Huss og Palle Hjorth, som spiller med Peter Sommer.

– Det bliver en unik sommerfestival i et intimt gårdmiljø, og vi glæder os sindsygt meget til at feste for og med Assens og alle andre, der lægger vejen forbi. I Tobaksgaarden har nøgleordet altid været drivkraft, hvorfor festivalen også har fået det navn, siger kulturchef på Tobaksgaarden Lasse Tajmer i en pressemeddelelse.

Unge i centrum i Arenaen

Arena Assens planlægger et ungearrangement fredag 16. august, hvor der vil være en koncert med Kato og med en række lokale artister som opvarmning. Derudover står den på sportsaktiviteter, som idrætsforeningerne står bag, og der vil være gratis adgang til kabelbanen.

– Det er vigtigt for os at bakke op om købstadsjubilæet, da Arena Assens er en stor del af lokalsamfundet. Det gælder både i Arenaen, udenfor og også på vandet. Assens’ beliggenhed ud til vandet er helt unik og har haft stor betydning for byen gennem tiden, konstaterer centerdirektør Michael Iversen.

Søndag 18. august har Arena Assens desuden arrangeret, at man kan svømme fra Jylland til Fyn. Det er med inspiration fra historien, da der indtil 1972 var færgeforbindelse mellem Årøsund og Assens.

Også Assens Handelsstandsforening er med og har planlagt forskellige aktiviteter i Østergade.

– Naturligvis skal det fejres i hele Østergade. Derfor arrangerer vi både en festlig jubilæumsparade, aktiviteter for børn, kagekonkurrence, kulinariske oplevelser og ikke mindst gode tilbud i butikkerne, afslører formand René Gramm Jeppesen.

Borgmester Søren Steen Andersen, glæder sig, siger han i pressemeddelelsen.

– Jeg glæder mig meget. Over fire dage kommer byen til at summe af liv og byde på et hav af meget forskellige oplevelser, som viser, hvad vi kan i Assens. Jeg håber, at fejringen vækker både stolthed og nysgerrighed blandt vores egne borgere, og at gæster og turister får lyst til at slå vejen forbi Assens og deltage i fejringen og måske også benytte lejligheden til at udforske det skønne vestfynske område og måske snuppe en overnatning eller to, siger han. 

Del denne historie på: