Suzuki starter det nye år med Nytårsshow

Assens

Af Søren Desler

I en tid med stigende energipriser, højere bilpriser, lavere realløn og renteudgifter man pludselig kan få øje på, er det tydeligvis blevet dyrere at være dansker. Derfor kigger stadig flere en ekstra gang på familiens bilbudget. Og står man overfor en udskiftning af køretøjet, ja så er Suzukis modelprogram med økonomiske og pålidelige biler til attraktive priser et godt bud på et fornuftigt valg. Det kan man fx forvisse sig om, ved at besøge Suzuki-forhandlerne, der starter det nye år ved at invitere indenfor til deres traditionsrige nytårsshow i weekenden den 7. – 8. januar. 

Hybridteknik og langt 

på literen

Alle Suzukis personbiler er som standard udstyret med hybridteknik, der optimerer forbruget, ved at en elmotor går ind og aflaster benzinmotoren under forskellige kørselsforhold. Sammen med energi-effektive motorer og lav vægt betyder det, at bilerne kører langt på literen, og derfor også har en lav ejerafgift. Fx har Swift modellen en køreklar vægt på under 1.000 kg, og den er udstyret med et 12V hybridsystem og en 1,2 Dualjet benzinmotor, der yder 83 hk. Ved blandet kørsel (WLTP-norm) klarer den 21,3 km/l, hvilket er prisklassens bedste benzinøkonomi. Energimærket er da også A++, og den halvårlige ejerafgift er på kun 550 kr. Med en pris, der starter ved 163.000 kr., ligger Swift også lunt i svinget. Til den pris får man nemlig både sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse og aktiv fartpilot samt komfortudstyr som fx aircondition, læderrat, el-ruder foran og fjernbetjent centrallås. 

Et andet godt eksempel fra Suzuki-programmet er den større Vitara SUV, hvis køreklare vægt ligger pænt under 1.300 kg. Den er forsynet med en 1,4 turbomotor, der yder 129 hk og et kraftigt 48V hybridsystem, der også kan levere ekstra kræfter til benzinmotoren. Her siger benzinøkonomien flotte 18,9 km/l ved blandet kørsel, og den halvårlige ejerafgift ligger på rimelige 600 kr. Og med en start-pris på 230.000 kr. inklusive sikkerhedsudstyr som fx automatisk nødbremse, aktiv fartpilot, vognbaneassistent med force-back og skiltegenkendelse, er Suzuki Vitara nok et af de mere skarpe bud på en rummelig og økonomisk SUV. Den må endda trække op til 1.500 kg på krogen. 

Benzin til 10.000 km

I forbindelse med Suzuki-nytårsshowet opstartes en landsdækkende kampagne, hvor købere af en Suzuki personbil i januar måned får benzin til de første 10.000 km med i handlen. Så behøver Suzuki-ejeren ikke spekulere så meget over benzinpriserne det første lange stykke tid. Rent praktisk gives benzinen til 10.000 km som en rabat på bilen på 8.000 kr. Det svarer til godt 530 liter benzin (ved en literpris på op til 15 kr.), hvilket er mere end nok til at klare 10.000 km iflg. WLTP-normen på alle Suzuki modellerne, hvor priserne i øvrigt begynder ved 153.000 kr. for mini-SUV’en Ignis.

Nytårsshowet afholdes i weekenden den 7. – 8. januar kl. 11 til 16 begge dage, og er man en af de første besøgende, kan man glæde sig over en lille nytårsgave fra forhandleren.

Del denne historie på: