Skal Assens Havn være bilfri?

Aarup

Af Lise Wolf – lw@assens.dk

Skal der i fremtiden køre biler og busser på Nordre Havnevej, hvor højt skal der bygges. På en byvandring fredag, kan du høre om tankerne for et helt nyt byområde, Assens Havn Nord.

I tre år har Fremtidens Assens, en udviklingsplan for den nordlige del af Assens Havn ligget på tegnebrættet i Assens Kommune.

Det ligger fast, at man gerne vil omdanne de nuværende havneområde til et ny og attraktiv bydel med boliger, det kommende nationale kyst- og lystfiskercenter, som Assens Kommune lige har fået yderligere 25 mio. kroner i støtte til. Det er også her, Marcussens hotel længe har haft ønsker om at udvide.

Byvandring

Nu skal der ske noget. Den fase, hvor borgerne har mulighed for at give deres mening til kende – foroffentlighedsfasen –  går i gang, og derfor inviterer Assens Kommune på en byvandring i området fredag 9. december klokken 14-15.30.

Her deltager politikere fra miljø-, Teknik- og Planudvalget og embedsmænd fra planafdelingen, og der bliver mulighed for at høre om de tanker, der er gjort for området.

Mødestedet er Det røde pakhus på Midtermolen, og skulle kulden virke afskrækkende, så lover arrangørerne gløgg og æbleskiver at varme sig på i pakhuset undervejs.

Turen giver mulighed for at få svar på nogle spørgsmål, man måske har gået med, men giver også de kommunale repræsentanter mulighed for at få input fra borgerne. Der er ingen tilmelding til byvandringen.

Borgermøde

Det er der derimod, når byvandringen følges op af et borgermøde mandag 12. december klokken 17-19.30 i Teatersalen i Arena Assens, for her bydes der også på spisning.

Borgermødet er en del af den indledende offentlig høring, hvor der også er mulighed for at  afgive høringssvar, inden forslaget til kommune- og lokalplanlægningen for Assens Havn udarbejdes.

Her kan man give sin mening til kende eller blive klogere på tanker og ideer som for eksempel: Kan havne fronten gøres helt eller delvis fri for biltrafik? Kan der bygges på “skøjtebanen” nord for havnen? Hvor højt må der bygges, og hvordan får man den nye bydel til at hænge sammen med den bagvedliggende gamle købstad?

Kom med en tur på byggepladsen Assens

Er du lidt nysgerrig efter at se, hvad der foregår, der hvor Assens Rådhus tidligere havde til huse, og hvor det nye multimediehus, Kulturkajen, fremover skal have adresse og på Willemoes Plads foran, der fremover skal være bindeledet mellem havn og by? Så er der mulighed for at komme med på en rundvisning på byggepladsen lørdag 17. december. 

Mellem klokken 10 og 14 inviterer Assens Kommune på løbende rundvisninger. Arrangementet kræver ingen tilmelding, man kan bare dukke op på adressen Willemoesgade 15 B.

FAKTA

Assens Havn Nord

Byvandring fredag den 9. december kl. 14-15.30.

Borgermøde mandag 12.12. kl. 17-19.30. Tilmeldingsfrist 8.12. kl. 10 på www.assens.dk/borgermøde.

Frist for indgivelse af høringssvar inden udarbejdelse af planforslag er 8. januar.

Del denne historie på: