Så blev den endelig indviet!

Assens

23. august 2021

Allerede i 2011 blev det bekendtgjort på den traditionelle politiparole, at politiet skulle flytte ind i den ene fløj af det nye rådhus i sukkerfabrikkens gamle bygning.

Og den blev da også brugt af politiet ad og til, men det er først nu – 10 år efter – at politiet virkelig flytter ind med alt, hvad der hører sig til på en politistation. Herefter kommer politiet endnu tættere på borgerne i hele kommunen. Herfra skal seks nye lokale betjente patruljere i Assens og omegn, lave sagsbehandling og ikke mindst servicere de borgere, der kommer forbi for at anmelde en sag, aflevere mindre hittegods eller måske blot for at give et tip eller få en snak om, hvordan man bedst kan forebygge indbrud på villavejen.

Og det blev virkelig markeret onsdag i sidste uge, hvor man på pladsen foran politistationen fik tilbudt både is og kaffe, se en politimotorcykel, en patruljebil, hvor politihunden tog sig et velfortjent hvil, mens den ind imellem tog et kik på de mange børn, der gerne vil hilsen på den – dog med – ganske naturligt – en passende afstand, mens man hele tiden blev overvåget af en politidrone, der listede rundt på den – ind imellem – skyfri himmel. Og så kunne man naturligvis hilse på stationens seks betjente, hvoraf flere er borgere i Assens Kommune, så de kender jo deres lus på gangen, som en af de fremmødte sagde. 

”Det er en stor dag for trygheden”, sagde justitsminister Nick Hækkerup, og det var der ikke nogen blandt de mange fremmødte, der var uenige med ham i. For de tvivlende kan de jo blot læse ”Politirapporten” i denne avis hver uge.

Nu er det jo ikke, fordi politiet i Assens har flyttet rundt så tit. Jeg husker, da de holdt til i et hjørne af det gamle rådhus i Østergade med indgang ud mod Badstuestræde, hvor der nu er lejligheder. Her var det for øvrigt også, at man kunne finde byens arrest, inden der blev bygget ny politigård samt rets- og arrestbygning på Toftevej.

Det blev en god dag, så til lykke til politiet og de vestfynske borgere.

Helge Desler

Del denne historie på: