Rekord stor interesse for nytårskur

Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Med rekordstor tilmelding til Udvikling Assens’ og Assens Kommunes nytårskur i Arena Assens – dvs. 262 – kunne de mange deltagere ikke undgå at netværke, som der blev lagt op til i dagsordenen. 

Borgmester Søren Steen Andersen (V) kaldte 2022 for et både forrygende og uforudsigeligt år og tænkte blandt andet på Ruslands krig mod Ukraine, som ingen eksperter havde forudset. 

Gas- og elprisernes himmelflugt lå heller ikke kortene, men intet er så galt, at det ikke er ikke er godt for noget, som anlægget, der producerer biogas, der sammen med andre tilsvarende anlæg, kan være med til at udfase naturgassen. 

Søren Steen Andersen mindede også om, at konsekvenserne af corona-pandemien heller ikke blev som forudset, nemlig at virksomhederne ville bløde, men at det modsatte skete med fyldte ordrebøger og for mange virksomheders vedkommende tillige mangel på kvalificeret arbejdskraft til følge.

Hvad så med 2023? Ja, her lagde borgmesteren ud med at sige, at han ikke ville komme med spådomme, for så alligevel at komme med et par antydninger. 

Han havde nemlig bemærket sig en tendens til, at mange virksomheder ønsker kortere forsyningsveje. 

– Broen i Assens flytter arbejdspladser tilbage til Assens, og Skankab Cables har besluttet at samle sine nordiske aktiviteter i Aarup. 

Endelig glædede Søren Steen Andersen sig over, at de unge i Assens Kommune ligger helt i top, når det gælder om at vælge en erhvervsuddannelse, i det 31 procent af de unge gør det. 

Del denne historie på: