Politiet tilbage i Assens by

Assens

18. august 2021

Preben Find

I de fem år siden Fyns Politi i 2016 forlod den lokale politistation, som i 2011 var etableret i lejede lokaler i den sydlige del af Assens Kommunes rådhus og med ekspedition i rådhusets borgerserviceområde, har uniformeret politi kun været permanent til stede, når volds- og indbrudsramte borgere telefonisk har bedt om hjælp.

Et par timers månedlig besøg af en bemandet minibus på skiftende udvalgte steder i kommunen har aldrig kunnet skabe den tryghed, som borgerne med rette forventer af et synligt uniformeret politis daglige tilværelse.

Og trods al tænkelig respekt for det hæderkronede Assens Borgerlige Politikorps af 1553 og korpsets hyppige optræden i byens gadebillede har det næppe i væsentlig grad virket afskrækkende på de, der gennem deres adfærd lader hånt om, hvad der er gældende lov.

Onsdag i sidste uge blev omsider dagen for et markant vagtskifte.

Det var dagen, hvor Fyns Politi genåbnede nærpolitistationen i Assens, hvorfra en daglig styrke på seks mand m/k ved at udøve deres politimæssige virke skal fremme den bortkomne tryghed blandt byens og kommunens borgere.

Mange af kommunes borgere var mødt frem ved nærpolitistationen, da lederen af Fyns Politi politidirektør Arne Gram klokken 14.30 gik på talerstolen fro at byde velkommen til dagens indbudte gæst, justitsminister Nick Hækkerup (S), nærpolitistationens nyudnævnte daglige leder Bjarne Puggaard, borgmester Søren Steen Andersen (V) og de tilstedeværende borgere.

I en efterfølgende tale udtrykte politidirektøren sin glæde og stolthed over, at Assens var valgt som en af landets 20 nye nærpolitistationer, og at Fyns Politi derved havde fået mulighed for at styrke indsatsen mod

de kriminelle elementer, der hærger Assens Kommune.

Og gennem den daglige tilstedeværelse bidrage til at genskabe den tryghed, som mange borgere har savnet under det uniformerede politis fravær.

Ordet tryghed blev også anvendt af såvel justitsministeren, borgmesteren og Bjarne Puggaard i deres efterfølgende taler, inden justitsministeren på symbolsk vis med brug af saks åbnede den nye nærpolitistation. /find

Del denne historie på: