På nyt fodboldhold er alle de bedste

Assens

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

På Assens FC Optimus – et helt nyt fodboldhold – uden angribere, forsvarere eller målmænd – har alle nummer 10 på ryggen – ligesom Cristian Eriksen.

Assens FC Optimus er et helt nyt fodboldhold for børn og unge med særlige behov, der er tilknyttet Pilehaveskolen, eller er i gang med eller har afsluttet et STU-forløb (særligt tilrettelagt undervisning) i Assens Kommune.

  • Det er børnene, der har bestemt, at holdet skal hedde Optimus, da det betyder det bedste, og det er også derfor, de har valgt, at de alle skal spille med nummer 10 på ryggen, da det er det nummer, de bedste spillere spiller med, fortæller viceskoleleder på Pilehaveskolen, Christen Seerup.

Holdet er en del af Assens Kommunes projekt “Assens på sport”, som har til formål at inkludere børn og unge med forskellige udfordringer i foreningslivet.

  • Der er mange unge på STU-tilbud, som har svært ved at være tilknyttet foreningsidræt, og det ville jeg gerne være med til at gøre noget ved. De har typisk nogle særlige behov, der gør, at de kan være udfordret socialt, motorisk, fysisk eller kognitivt, og derfor er der brug for tilbud, som er tilpasset deres præmisser, siger Christen Seerup.

Det gælder ikke om at vinde

Formand for Assens FC forklarer, at det er en måde at forsøge at fastholde de unge på.

  • Vi oplever tit, at hvis man ikke føler sig god til sporten, så opgiver man. Men her fjerner vi fokus på konkurrencen og det at vinde. Vi skaber et hold, hvor der er fokus på hygge, fællesskab og at have det sjovt. Vi håber, at det kan være med til at give dem succesoplevelser og glæde ved at være aktive sammen, siger han.

Kick-off 19. august

Lørdag 19. august klokken 10-11.30 er der kick-off arrangement, hvor alle med særlige behov i alderen 16-25 år, der   gerne vil med på holdet er velkomne. Der bliver mulighed for at afprøve sjove fodboldaktiviteter, møde trænerne og hygge sig med grillpølser og sodavand.

Del denne historie på: