Ny udstilling: Galleri Korinth i Tobaksgaarden

Assens

25. juni 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

I alt 14 danske og internationale kunstneres værker kan opleves på Tobaksgaarden i forbindelse med udstillingssamarbejdet med Galleri Korinth i sommeren 2021. 

– Det bliver en mangfoldighed af kunstarter, kunstneriske udtryk, genrer og kulører der møder publikum, når de træder ind i udstillingen, siger galleriejer, Torben Nebrot Jørgensen fra Galleri Korinth.

Udstillingen finder sted i Tobaksgaarden i perioden fra den 26. juni til den 1. august og Galleri Korinth og Tobaksgaarden garanterer i den periode alle elskere af samtidskunst, rig mulighed for at gå på opdagelse i samtidskunst indenfor maleri og keramik og skulptur. Det skriver Tobaksgaarden i en pressemeddelelse. 

Helga Benediktsdóttir er blandt de fynske kunstnere, der er repræsenteret på udstillingen. Helga er uddannet på Fyns Kunstakademi og udstillingsaktiv siden 1984. Udstillingen viser en række af hendes værker, alle med titlen “Vækst”. Værkerne er blevet til som resultat af Helgas mangeårige arbejde med at forfine og udvikle netop dette motiv. Det er også et af Helgas vækstmotiver der er brugt til plakaten for udstillingen.

Sammen med Helgas malerier, kan man opleve Tina Hvids keramiske farvestrålende skulpturer, Tina Hvid har senest været en del af udstillingen “Scrambled” i Galleri kbh kunst.

Galleri Korinth har sammensat en varieret udstilling, hvor man bl.a. kan opleve en række værker af tyske kunstnere, der tidligere har udstillet i Galleri Korinth (2018). Heriblandt finder du Steffen Blunk, der viser en serie malerier med titlen “ Irgenwho ist immer ein krieg” og malerier af Agnes Brigitte Schröck.

David Fox er igen med i udstillingen. Denne gang har han en række malerier med, hvor han har arbejdet med metoden pastos – en metode hvor der spartles med tykke lag maling. 

Sidst David Fox gæstede Tobaksgaarden var i 2018, ved Galleri Korinths første udstilling i Tobaksgaarden. 

Galleri Korinths kærlighed til det figurative sætter sit tydelige præg på udstillingen. Dog er det abstrakte maleri også præsenteret på fornemmeste vis ved Jan Axelsson, en svensk kunstner der veksler mellem at male på store lærreder og male på små stykker genbrugstræ.

Det mere Surrealistiske er præsenteret af den russiskfødte Alexei Svetlov, der tidligere har udstillet i Galleri Korinth, hvor hans finurlige motiver gav anledning til en række fortolkninger. 

FERNISERING LØRDAG DEN 20. JUNI KL. 14

NOTA BENE: Grundet Covid-19 situationen er tilmelding nødvendig, hvis man vil deltage i ferniseringen. Det er muligt at deltage kl. 14.00-15.30 eller kl. 15.45-17.15 og der er begrænsede pladser i hvert tidsrum. Man sender blot en mail til signe@tobaksgaarden.dk hvori man angiver navn, antal personer der ønsker at deltage, samt ønsket tidspunkt.

Galleri Korinth i Tobaksgaarden kan opleves i perioden lørdag 26. juni til og med søndag 1. august, hvor den hver uge har åbent torsdage og fredage klokken 13-17, lørdage klokken 11-15 samt søndage klokken 14-17. Derudover vil der være Artist Talk med Helga Benediktsdóttir og Claus Dehli torsdag den 8.juli klokken 19.

Del denne historie på: