Ny nærpolitistation i Assens kan åbne om få måneder

Assens

26. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Politidirektør i Fyns Politi, Arne Gram forventer at den kommende nærpolitistation i Assens kan åbne i løbet af sommeren, hvis ellers tingene falder i hak.  

– Vi er jo så heldige, at vi allerede har et godt beliggende lejemål i Assens Kommune (sammen med rådhuset, red.) , som vi rimelig let kan tage i brug igen og gøre klar til at kunne byde borgerne velkommen. Lige nu arbejder vi bl.a. på, at vi finder de helt rigtige medarbejdere, som både kan udføre det forebyggende og lokale arbejde og den gode, politifaglige sagsbehandling, som jo bliver fundamentet i de nye enheder.

 

At Assens Kommune bliver hjemsted for en nærpolitistation er en følge af den nye flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden, hvor det blev besluttet, at der nationalt skal etableres 20 nye nærpolitienheder for at styrke den lokale og nære politiindsats. To af disse enheder kommer til at ligge på Fyn i hhv. Assens og Nyborg.

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V)  ser frem til den nye nærpolitienhed i hans kommune:

 – I Assens glæder vi os over konsolideringen af det tætte samarbejde, vi i gennem mange år har haft med Fyns Politi. En ny nærstation i kommunen tager nu snart form, hvilket vi har glædet os meget til efter vi erfarede, at vi var en af de 20 kommuner i landet, der stod til at få etableret en station. Vi har som kommune og politi på mange niveauer arbejde tæt og tillidsfuldt sammen gennem mange år – et solidt fundament for et fortsat tillidsfuldt og nu endnu tættere samarbejde.

Del denne historie på: